Gytkjær reddet Haugesund og scoret hat trick

Drama på slutten da Christian Gytkjær reddet poenget for Haugesund på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund - Lillestrøm 3-3:

Haugesund var ute etter å ta et nytt steg vekk fra bunnstriden da Lillestrøm kom på besøk lørdag kveld.

Men det ble kun med et poeng for Jostein Grindhaug og Haugesund i 3-3 kampen mot Lillestrøm. Christian Gytkjær scoret hat trick for hjemmelaget, og reddet et poeng på overtid for Haugesund. Moryké Fofana scoret to mål for gjestene, mens Erling Knudtzon scoret Lillestrøms første mål. 

Se Gytkjærs hat trick og alle de andre målene øverst i saken. 

– Har vært frustrerende

Hat trick-helten mente Haugesund rotet vekk tre poeng hjemme mot Lillestrøm.

– Jeg føler til stadighet at vi mister to poeng. I dag synes jeg vi er best og burde ha vunnet. Selvfølgelig er det bedre med et enn ingenting, sa Gytkjær etter kampen til C More.

Spissen har ikke hatt samme uttelling denne sesongen som tidligere. Mot Lillestrøm løsnet det skikkelig.

– Det er fantastisk. Det har vært frustrerende til tider, men jeg begynner å få mer tro på det. I dag kommer uttellingen og det var deilig, fortsatte Gytkjær.

Interesse for Fofana

LSK-trener Rúnar Kristinsson var imponert over Fofanas prestasjoner lørdag kveld. Spesielt soloprestasjonen på 2-2 målet imponerte treneren. Så god har Fofana vært at de kanskje må hente inn en erstatter for vingen.

– Vi er aldri forberedt på det. Men klart, det har vært mange klubber som har vært interessert i ham. Vi må begynne å tenke på en spiller som kan ta opp plassen hans, sier Kristinsson til C More.

– Vi sier nei hele tiden, det kommer så lave bud. Vi venter på litt større bud så kan vi svare ja. Vi ønsker å utvikle spillere og selge dem hvis de er så gode at de kan spille på et høyere nivå. Da er det bra for klubben og spilleren, smiler LSK-treneren.

Klart straffespark

Det startet godt for gjestene i Haugesund. Elleve minutter ut i kampen brøt Lillestrøm Haugesunds spill. Dermed kom hele tre Lillestrøm-spillere alene med Per Kristian Bråtveit i Haugesunds mål.

Pellegrinos avslutning gikk utenfor mål, men Moryké Fofana klarte akkurat å hindre at ballen gikk utenfor stolpen. Inne foran mål stod Erling Knudtzon, som enkelt kunne pirke ballen i mål. Fin start for gjestene.

To minutter senere fikk vertene straffe. Bjørn Helge Riise taklet Simon Diedhiou innenfor sekstenmeteren. Straffesparket tok Christian Gytkjær, som satte ballen enkelt i mål.

Ti minutter senere slo David Myrestam inn ballen i Lillestrøms felt. Ballen gikk til Daniel Bamberg på bakerste stolpe. Han la ballen inn i foran mål. Der stod Gytkjær som satte ballen i mål. Plutselig var kampen snudd.

Fofana-dobbel

Til pause var Riise usikker på straffesituasjonen, som var med på å snu kampen. Men etter å ha sett situasjonen i reprise sa Lillestrøm-spilleren følgende:

– Den er klar, sa Riise til C More.

Etter pause kom Lillestrøm mer med i kampen. Ti minutter ut i omgangen fikk gjestene belønning. Fofana rundlurte Dusan Cvetinovic og dro seg forbi. Alene med keeper plasserte vingen ballen i mål. En flott prestasjon og en fantastisk scoring.

Tempoet ble senket betraktelig utover i omgangen. Likevel var Lillestrøm var nær ved å ta ledelsen på nytt etter 73. minutters spill, men innlegget maktet Knudtzon kun å heade i tverrliggeren. Der burde han å gitt gjestene ledelsen. En helt vanvittig sjanse.

Like før slutt gjorde Fred Friday et flott forarbeid til Fofana som satte ballen i mål. På overtid utlignet Christian Gytkjær til 3-3.

Slik startet lagene:
Haugesund: Per Kristian Bråtveit, Kristoffer Haraldseid, Dusan Cvetinovic, Vegard Skjerve, David Myrestam, Daniel Bamberg, Patrick Olsen, Simon Diedhiou, Christian Gytkjær, Søren Ejlersgård Christensen, Michael Haukås.
Lillestrøm: Arnold Origi, Bjørn Helge Riise, Marius Amundsen, Simen Kind Mikalsen, Stian Ringstad, Finnur Orri Margeirsson, Michael Timisela, Marius Lundemo, Amahl William Pellegrino, Moryké Fofana, Erling Knudtzon