Her tester Frp-politikeren elektrosjokkvåpenet

Fremskrittspartiet ønsker at norsk politi skal utstyres med elektrosjokkvåpen. I dag tok de skrittet fullt ut og fikk testet strømpistolen på egne representanter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Michel Masse har skutt over 4000 mennesker med elektrosjokkvåpen. I dag skal han skyte to til.

Fremskrittspartiet har nemlig besøk av elektrosjokkvåpenprodusenten Taser som skal demonstrere hvor effektivt våpenet kan lamme banditter. Og Gjermund Hagesæter er halvveis frivillig prøvekanin.

En av dem som skal bli skutt er Fremskrittspartiets Gjermund Hagesæter, som er litt nervøs.

– Aldri kjent slik smerte

– Ja, vil du dette?

– Nei, egentlig ikke. Men nå har jeg sagt A, og da må jeg si B, sier den tidligere offiseren.

– Som stortingsrepresentant må man både sette seg inn i det teoretiske grunnlaget, og man bør også sette seg inn i de praktiske bitene av det, legger han til.

LES OGSÅ: Politiet sier nei til våpen

– Er du klar Gjermund? Ready?

– Ja. Pang! Au, æ, æææææ.......

– Det var en type smerte jeg aldri har kjent lignende omfang av. Jeg fikk jo ikke puste når dette sto på, altså jeg følte det at jeg fikk jo ikke puste altså. Jeg trodde rett og slett at jeg skulle stryke med jeg nå altså, sier han.

LES OGSÅ: Her klarer ikke Arill Riise å holde seg

Ubehaget til tross, FrP mener elektrovåpnene kan spare liv.

– Heller el-våpen enn 9mm

– Ja, vi er positive og vil veldig gjerne prøve ut det her, sier Per Sandberg.

– Selv om det var fryktelig vondt vil jeg heller dette enn å få en 9 millimeter gjennom brystkassa. Men jeg vil ikke bli skutt flere ganger, for å si det sånn altså, sier Hagesæter.

Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund er ikke avvisende til innføring av elektrosjokkvåpen i Norge.

Politiet er ikke avvisende

– Kan du stoppe en farlig person med elektrosjokkvåpen så er det selvsagt bedre. Og det er en stor fordel, for det gjør mindre skade. Så er spørsmålet da, er det sikkert nok? Og kan vi bruke det i gitte situasjoner? Det er det vi må utrede, sier han.

LES OGSÅ: Vi kjøper mest våpen i Europa

Han sier at de har bedt Politidirektoratet å utrede fordeler og ulemper med å ha et elektrosjokkvåpen som et alternativ til andre typer våpen.

– Og jeg er langt fra sikker på om vi verken har bruk for det eller om det er tjenelig i Norge, men som sagt, vi ønsker en faglig, skikkelig vurdering, sier han.