Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene har pushet Sébastien Ogier hele lørdag. Nå har de to etapper igjen til å ta seieren. AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI
Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene har pushet Sébastien Ogier hele lørdag. Nå har de to etapper igjen til å ta seieren. AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI

Rally-Mikkelsen vil ta seieren fra Ogier

Mikkelsen (+5,6): – Om det skal gå, må hjernen ligge igjen hjemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høydepunkter fra lørdagens etapper 00.30 på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.

Andreas Mikkelsen er tydelig sulten på å ta sin første VM-seier. Etter fredagens etapper, lå han bare 2,1 sekunder bak franske Sébastien Ogier.  

– Der veldig, veldig knapt. Vi kommer garantert til å prøve å ta det igjen, og vi vil forsøke å fortsette å kjøre slik vi har gjort i dag. Farten har vært god, sa Mikkelsen fredag.

Lørdag kjemper Mikkelsen fremdeles i tet. Etter 16 etapper er han 5,6 sekunder bak Ogier. Mikkelsen ser ikke bort ifra at han kan ta igjen Ogier søndag.

– Skal kjenne litt på det i morgen. Men jeg tror at om det skal gå, så må hjernen ligge igjen hjemme. Men kommer til å prøve! sier Mikkelsen til TV 2.

Byttet på pallplassen

Ott Tanak og Jari-Matti Latvala vekslet om hvem som skulle stå på pallen. Men etter 17. etappe, var det estlenderen som tok det lengste strået. Finnen er nå på fjerdepalss, bare 1,5 sekunder bak Tanak.

Mads Østberg er på niendeplass sammenlagt. Opp til ledende Ogier er det ett minutt og 56 sekunder. 

Rally Polen fortsetter søndag 09.10 med VM-rundens to siste etapper. 12.00 får du powerstage live på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo med Cato Menkerud og Sondre Fossum.

Hold deg oppdatert og chat med vår reporter i vårt livesenter på Rally Polen.

Mikkelsen står for fartsrekordene

– Det er èn ting som teller i Polen: fart. Om du skal vinne, må du gi full gass, være selvsikker og ta visse risker, sa Mikkelsen til WRC før VM-runden.

Og der har nordmannen virkelig innfridd. Til nå står Mikkelsen for begge de to raskeste fartsprøvene i Rally Polen. Under andre etappe fredag var snittfarten 131,1 km/t. Lørdag under 15. etappe var den 128,13 km/t.

Mikkelsen har også den raskeste etappetiden målt noen gang for Volkswagen Polo R. Denne tok han under Rally Polen 2014 og kjørte da 136,88 km/t.

Konkurranse: Hva er din beste WRC-opplevelse?

Vi har allerede delt ut en radiostyrt bil, og innen søndag skal også en teddybjørn i Volkswagen-kjøredrakt ut. Hva er din beste WRC rally-opplevelse? Post bilde med #2motor, så kan du være blant de heldige!

Vinneren annonseres av Cato Menkerud og Sondre Fossum under livesendingen i morgen 12.00 på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo. 

VINN: Send oss ditt beste WRC-minne med #2motor.
VINN: Send oss ditt beste WRC-minne med #2motor.

Rallysommer på TV 2

Videre utover helga er dette rallymenyen på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo:
Søndag 5. juli kl. 00:30: Høydepunkter fra lørdagens etapper
Søndag 5. juli kl. 12:00: Live fra 19. og siste etappe (Power Stage) med Cato Menkerud og Sondre Fossum
Mandag 6. juli kl. 00:30: Sammendrag av WRC Rally Polen

WRC-sesongen videre:

30. juli - 2. august: Neste Oil Rally Finland
20. - 23. august: ADAC Rallye Deutschland
10. - 13. september: Coates Hire Rally Australia
1. - 4. oktober: Rallye de France
22. - 25. oktober: RallyRACC - Rally de España
12. - 15. november: Wales Rally GB