Kristoff og Boasson Hagen var skuffet etter Tour-starten

– Jeg vet ikke hva som skjedde, sier Edvald Boasson Hagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager nå!

Utrecht/Bergen (TV 2): Lørdagens tempoåpning av Tour de France ble som ventet litt for tøff for både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff.

Begge nordmennene endte et godt stykke ned på resultatlisten, og var henholdsvis 59 sekunder og 01.09 bak den overraskende vinneren Rohan Dennis. Boasson Hagen ble nummer 52, mens Kristoff endte på 71. plass.

Dennis' vinnertid er imponerende nok den raskeste tempoetappen – når det gjelder gjennomsnittsfart – i Tourens historie.

Se og følg alle etappene i vårt nye livesenter!

– Hadde ikke sprut i beina

Spesielt Boasson Hagen var skuffet etter målgangen i sentrum av Utrecht.

– Det gikk ikke så fort som jeg hadde håpet og forventet. Det gikk bare ikke fort, men jeg vet ikke hvorfor. Jeg følte meg bra, men jeg hadde ikke sprut i beina i dag, sier han til TV 2.

– Det var ikke bra fra start. Jeg vet ikke hva som skjedde, men det var ingen bra følelse. Jeg gjorde så bra jeg jeg kunne, men det ble ikke noe bedre enn dette, sier Boasson Hagen.

Opplendingen hadde håpet på en topp ti-plassering og dermed være godt posisjonert med tanke på å kapre den gule trøyen den neste uken.

Vil ikke glemme gult

Den jobben blir mye vanskeligere nå, men Boasson Hagen vil ikke skrinlegge de gule planene helt.

– Nei, jeg vil ikke glemme den gule trøyen. Men jeg er ikke akkurat tett på nå. Jeg må bare forsøke å ikke tape mye tid de neste dagene, selv om jeg allerede har tapt en del i dag, sier han.

På søndagens flate etappe vil for øvrig Boasson Hagen finne seg i å være hjelperytter.

– Sannsynligvis er det (Tyler) Farrar vi skal kjøre for i spurten i morgen. Det er i hvert fall det vi har snakket om. Vi skal bytte litt mellom oss, sier Boasson Hagen.

Kristoff: – Det var tungt

Kristoff hadde langt mer beskjedne mål med tanke på åpningsetappen, men også han hadde håpet på et bedre temporesultat.

– Det var tungt. Det føltes greit i starten, men jeg klarte ikke å holde helt inn. Hvis jeg hadde vært innenfor 45 sekunder bak lederen hadde jeg vært fornøyd, men det ble over minuttet. Det er helt ok, men jeg hadde håpet på bedre. Jeg er bare ikke så god på tempo, sier han til TV 2.

Også Kristoff hadde en gul drøm i åpningsuken i Touren. Det blir definitivt bare med håpet i år.

– Det blir nok for langt frem nå. Det går ikke med gul trøye i år, men jeg hadde egentlig ikke troen på forhånd, heller, sier Kristoff.

Nå ser rogalendingen heller frem til søndagens flate etappe, der han naturlig nok blir den soleklare kapteinen til Katjusja.

– Det er en god mulighet i morgen, og jeg skal prøve å ta den. Men det er mange andre som har muligheten også, minner Kristoff om.

Vinneren: – Jeg er i sjokk

Dennis var på sin side en langt blidere kar. Naturlig nok.

Den unge australieren var nemlig en svært overraskende vinner for de fleste i Utrecht. Dennis henviste til slutt tempokonger som Tony Martin og Fabian Cancellara til henholdsvis 2. og 3. plass.

– Jeg forventer å vinne hver gang jeg setter meg et mål. At jeg kjører den raskeste tempoetappen i Tour de France-historien er bare en ekstra bonus. Det er ikke noe jeg siktet etter eller forventet, sier Dennis til TV 2.

– Jeg fikk en tekstmelding fra treneren min at det er farten vi må holde for å ta timerekorden tilbake. Da lo jeg litt. Men 55 km/t er ganske raskt, sier han.

Og seiersfølelsen blir nok utvilsomt enda bedre ved at han får bære den gule ledertrøyen på søndagens etappe.

– Det er vanskelig å beskrive det. Det er et spesielt øyeblikk. Det var noen følelser da jeg skjønte at jeg ville ta den gule, sier Dennis.

BMC-rytteren regnes som en svært god temporytter, men har ikke hatt så mange store meritter å vise til. 25-åringen er mest kjent for å ha satt timesrekorden på bane tidligere i år - en rekord som ble smadret av Bradley Wiggins i forrige måned.