TILTALT: Jaysuma Saidy Ndure (31) er tiltalt for vold mot tidligere samboer. Han erkjenner ikke straffeskyld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix FOTO: RUUD, VIDAR /
TILTALT: Jaysuma Saidy Ndure (31) er tiltalt for vold mot tidligere samboer. Han erkjenner ikke straffeskyld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix FOTO: RUUD, VIDAR /

Ndure tiltalt for vold

Friidrettsutøveren er tiltalt for vold mot sin tidligere samboer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag skriver VG at Jaysuma Saidy Ndure (31) er tiltalt for vold mot sin tidligere samboer.

Ifølge tiltalen skal volden ha skjedd i parets felles hjem natt til 8. november i fjor.

Overrasket

Idrettsutøveren har nektet straffskyld. Ndures advokat Mette Yvonne Larsen har snakket med sin klient lørdag.

– Min klient er overrasket over han han nå er tiltalt. Han mener han er uskyldig i disse anklagene. Han mener selv at han ikke har gjort noe, sier Mette Yvonne Larsen til TV 2.

NRK skriver at Ndure har anmeldt sin tidligere samboer for legemsbeskadigelse.

– Han har anklaget henne for legemsbeskadigelse. Det har vært et turbulent forhold mellom de to, sier Larsen til TV 2.

Samboerens bistandsadvokat Siv Hallgren sier til TV 2 at idrettsstjernens ekssamboer er kjent med tiltalen, men at hun ikke ønsker ytterligere oppmerksomhet rundt saken av hensyn til familien.

Ndure er tiltalt for familievold etter straffelovens paragraf 219 og brudd på kontaktforbud, opplyser Hallgren til TV 2. Det bekrefter også Larsen.

– Min klient vil nå ha belyst saken å få frem sitt syn, bekrefter Larsen. 

– Bare tiltalt, ikke dømt

Friidrettsforbundet har kjent til anmeldelsen og en mulig tiltale lenge, og har tilbudt Ndure hjelp.

– Dette er først og fremst en trist dag for friidretten, og ikke minst en trist for «Jays» og den andre involverte i saken, sier visepresident i Norges friidrettsforbund, Tore Hordnes, til TV 2.

Han sier forbundet nå vil avvente behandlingen i rettsapparatet.

– Vi kan bare følge saken. Og se hva utfallet blir. Vi kan ikke gjøre noe før det foreligger en rettskraftig dom. Vi må huske at han bare er tiltalt, ikke dømt.

Per i dag har ikke Ndure greid VM-kravene verken på 100, eller 200 meter. Men dersom han skulle greie det, så vil han ikke nektes deltagelse i VM.

– Per i dag ser vi ikke noe grunn til å nekte han det, sier Hordnes, og påpeker at Petter Northug deltok i VM etter å ha blitt domfelt.

– Kommer dere til å tilby Ndure hjelp i saken?

– Vi har tilbudt oss å bistå han om han trenger det, men «Jays» har hatt den hjelpen han trenger. Men dersom han ber om hjelp, så vil vi vurdere hva vi kan gjøre, sier Hordnes.