Starts stortalent scoret to: – Jeg aner ikke hva som skjer

Kristoffer Ajer (17) viste seg nok en gang frem da Stabæk ble feid av banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start - Stabæk 4-1:

Stabæk kom til Kristiansand og Sør Arena lørdag med håp om å kunne ta tre nye poeng og sette et press på Rosenborg på toppen av tabellen.

Men på Sør Arena var det Start som ville vise seg frem foran sitt eget publikum. Start kjørte til tider over gjestene og ga seg ikke før det stod 4-1. 

Matthías Vilhjálmsson og Espen Hoff scoret før stortalentet Kristoffer Ajer scoret to mål. Adama Diomande scoret gjestenes mål.

Se sammendraget øverst i saken!

Ajer: – Forstår ikke hva jeg driver med

Med to fulltreffer mot Stabæk er 17-åringen oppe i syv scoringer denne sesongen. Stortalentet har virkelig tatt Tippeligaen med storm denne sesongen.

– Jeg forstår egentlig ikke helt selv hva jeg driver med nå. Jeg har scoret syv mål og det er utrolig morsomt, sier Ajer til C More etter kampen.

– Det er en utrolig sterk kamp. Nå fikk vi virkelig ut potensialet vårt. Det føler jeg vi ikke har fått ut i år. Da kan vi spille god fotball og være solide defensivt. Det var morsomt.

I de siste kampene har Ajer spilt offensiv midtbane. Det er en posisjon han trives i.

– Jeg får utviklet mine offensive ferdigheter. I dag scoret jeg to mål på hodet. Det har jeg jobbet med Mons og Odd på trening. Jeg tar nye steg hver eneste dag og det er det viktigste. Da spiller det ingen rolle hvor jeg spiller, forklarer 17-åringen.

– Veldig farlige på kontringer

Stabæk åpnet kampen best i Kristiansand og skapte flere halvsjanser i begynnelsen av kampen. Nærmest var Yassine El Ghanassy som fyrte av et skudd fra sin venstrekant. Start-keeper Håkon Opdal måtte ut i full strekk, men klarte å avverge skuddforsøket og slo ballen ut til corner.

Start ledelsen etter 30 minutters spill. Innlegget fra Ole Martin Rindarøy gikk gjennom hele forsvaret til Stabæk. På bakerste stolpe lurte Matthías Vilhjálmsson, som enkelt kunne bredside ballen i mål. 

Tippeligaen i altomfotball.no: StartStabækTabellStatistikk

Like før pause kom Rindarøy nok en gang rundt på venstresiden. Innlegget fant Espen Hoff, som enkelt satte ballen i mål. 2-0 til vertene.

– Stabæk styrer kanskje spillet, men vi er veldig farlige på kontringer. Ole Martin har to fantastiske assists. Vi er veldig fornøyd, sa Vilhjálmsson på vei inn til pause.

Starts stortalent viste seg frem

Etter pause fortsatte kampen i samme spor. Ni minutter ut i omgangen headet Kristoffer Ajer inn 3-0 etter et nydelig innlegg fra Espen Hoff.

Stabæk var ikke slått 67 minutter ut i kampen reduserte Adama Diomande. Det tente et lite håp for Stabæk.

Like etterpå fyrte Andreas Holling av et skudd mot Stabæks mål. Skuddet gikk via en spiller og opp i luften. Stabæks keeper Mande Sayouba tapte duellen med Vilhjálmsson og headet ballen inn til Ajer. Stortalentet headet ballen videre i mål. Hans syvende mål denne sesongen i Tippeligaen.

Etter hjemmelagets fjerde fulltreffer skapte Start flere sjanser til å øke ledelsen ytterligere. Men gultrøyene maktet ikke å sette flere baller i mål.

Slik startet lagene:
Start: Håkon Opdal, Gudmundur Kristjánsson, Michael Christensen, Rolf Daniel Vikstøl, Ole Martin Rindarøy, Espen Hoff, Solomon Owello, Andreas Hollingen, Espen Børufsen, Kristoffer Ajer, Matthías Vilhjálmsson.
Stabæk: Mande Sayouba, Ville Jalasto, Morten Skjønsberg, Nicolai Næss, Birger Solberg, Kamal Issah, Cole Grossman, Ernest Asante, Giorgi Gorozia, Yassine El Ghanassy, Adama Diomande.