BRANN OG BLODSPRUT: Stig Bendixen kaller hendelsen for «dagens kinderegg»: Brann i båtmotor, fikskekrok i leggen og avbryte Popquiz. FOTO: PRIVAT / TV 2
BRANN OG BLODSPRUT: Stig Bendixen kaller hendelsen for «dagens kinderegg»: Brann i båtmotor, fikskekrok i leggen og avbryte Popquiz. FOTO: PRIVAT / TV 2

Båten brant og blodet sprutet direkte på lufta

Radioprogrammet Popquiz fikk en dramatisk start lørdag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da programleder Pia Skevik skulle ta inn første innringer, var det tydelig at noe ikke var som det skulle. Stig Bendixen, som skulle gjette poplåter i det populære P1-programmet, lo og hadde tydelig problemer med å høre programlederen.

– Hvordan går det? spurte Skevik.

– Ja, altså, jeg var ute på sjøen, og så akkurat når jeg skulle på, så begynte motoren å brenne. 

– Nei!

– Og så kom det noen tyskere i en fiskebåt og tok oss over og så trødde jeg foten i en fiskekrok så blodet sprutet, men bortsett fra det er det greit, fortalte Bendixen.

Han forsikret om at blodet hadde sluttet å sprute og ville egentlig delta i konkurransen. Men etter hvert fant de ut at det var best at han konsentrerte seg om å få legehjelp.

Har prøvd i månedsvis

Da TV 2 ringte Bendixen litt senere, satt han på kaia på øya Garten i Sør-Trøndelag mens han holdt en kompress over såret og ventet på at kona skulle kjøre ham til legevakten. Humøret var fortsatt på topp, men han var irritert over at han ikke kunne være med i Popquiz.

Sommerstemning i studio, sola skinner også her inne! #nrkpq

Posted by PopQuiz med Finn Bjelke on Saturday, July 4, 2015

– Jeg har prøvd å komme gjennom i måneder og år, og dette var første gang jeg kom gjennom. Jeg ville gjennomføre, men det var kanskje like greit å legge på. Men det var jævlig irriterende, sier 53-åringen.

– Tok det med stoisk ro

Programleder Pia Skevik forteller til TV 2 at hun ikke prater med deltakerne før de er på lufta, men hun skjønte raskt at dette var ganske seriøst.

– Til tross for at det muligens kunne oppfattes som svært dramatisk på lufta, så følte jeg for å være helt ærlig at Stig tok det med stoisk ro, og det er jo absolutt ikke noe å si på innsatsen hans! Dessuten fikk produksjonsteamet kastet seg rundt og funnet en ny deltager på svært kort tid, så sendingen gikk videre, skriver Skevik i en epost.

– Nå håper vi bare det gikk bra med Stig, båten, og ikke minst foten! Og han er selvsagt hjertelig velkommen som deltager neste gang! Men da syntes vi han skal ringe fra fastlandet, hehe.

Uhell på uhell

Bendixen forteller at han var ute med sin 23 fots daycruiser med innenbordsmotor da motoren tok fyr. Han hadde på redningsvest og var klar til å hoppe på havet da noen tyskere i en leid fiskebåt plutselig kom opp langs siden på hans båt.

– Jeg hoppet om bord, men kjørte foten i en diger fiskekrok. Vi dro ut kroken, men den har mothaker, vet du, så da pumpet blodet ut av foten.

De fikk lagt på en kompress og stanset blødningen, men ifølge Bendixen var det såpass mye blod at båten måtte spyles etterpå.

De hjelpsomme tyskerne ringte han som eier rorbuene, så han kom ut med sin egen båt og fikk slept Bendixens båt til land.

Klokken 12.15 rapporterer Stig Bendixen at han er sydd og har fått stivkrampesprøyte.

– Alt er ok, melder 53-åringen.