REISER SØROVER: Robin van Persie  FOTO: PAUL ELLIS /
REISER SØROVER: Robin van Persie  FOTO: PAUL ELLIS /

Fotballryktene:
– Van Persie enig med tyrkisk klubb

Og Liverpool er på jakt etter sommerens niende nykommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En blek sol er stått opp i øst, og det går mot nok en dag.

Og ikke hvilken som helst dag. Det er lørdag og fellesferien er startet.

Hva er vel bedre å bruke feriedagene på enn solid dose med fotballsladder?

Vi har nok en gang dykket ned i ryktemørket og tatt med oss opp et nett med de beste spekulasjonene fra det store utlandet.

Det ser ut til at det blir en lang Tyrkia-ferie på Robin van Persie og familien. The Guardian skriver at 31-åringen skal være enig med Fenerbahce om de personlige betingelsene. Van Persies agent har vært i Istanbul de siste dagene og skal nå ha klart å forhandle frem en avtale både nederlenderen og hans nye klubb kan si seg fornøyd med. Dermed er det nå opp til Manchester United og Fenerbahce å bli enige om en overganssum.

Ikke bare er overgangsvinduet åpnet for Manchester City. De har også fått fritt frem fra UEFA til å kjøpe hvem de vil og så mange de vil. Restriksjonene som ble lagt på dem i fjor sommer er fjernet, og da sitter pengene løst i Eastlands. For selv om City er advart mot å bryte Financial Fair Play-reglene igjen, så kommer de nok til å bruke en milliard og vel så det i løpet av sommeren. Ifølge The Telegraph skal Paul PogbaKevin De Bruyne og Raheem Sterling hentes inn så fort som mulig. Men også Aston Villas Fabian Delph kan bli en del av foryngelsen av midtbanen til de lyseblå. Og med Sterling og Delph på plass vil også klubben ha doblet antall engelskmenn i A-lagstroppen. I øyeblikket er det bare keeperne Joe Hart og Richard Wright som har britisk pass i klubben.

Men den første inn stadionporten på Etihad er tyrkiske Enes Ünal. 18-åringen er vel noe av det nærmeste en kommer en målmaskin. Han scoret småpene 170 mål på 102 kamper for Bursaspors rekruttlag, og ble den yngste som har scoret i tyrkiske Süper Lig da han satte ballen i nettet for Gøran Sørloths gamle klubb i en alder av 16 år. Han var ønsket av en rekke storklubber, men har ifølge Manchester Evening News bestemt seg for å friste lykken i Manchester City. 

Det er ikke alltid like lett å bli klok på Yaya Toure. Ivorianeren lovet aldri å spille for Manchester City etter at de glemte å gi ham kake på bursdagen hans. Men han ombestemte seg raskt og spilte nok en sesong i lyseblått. I vår og sommer er det kommet enda flere signaler på at Toures kjærlighet til klubben var i ferd med å dø ut. Alt har lagt til rette for en overgang til Inter. Han var til og med villig til å gå ned i lønn ettersom italienerne ikke var i nærheten av å ha råd til å matche lønnen hans i City. Men på en pressekonferanse fredag kunne Inter-trener Roberto Mancini meddele at alle forsøk på å hente Toure «is finished», skriver Forza Italian Football. For nå blomstrer plutselig midtbanespillerens kjærlighet til City igjen, og han vil fortsette å motta sine rundt 15 millioner kroner i måneden.

Marca skriver at Sergio Ramos er fast bestemt på at han har spilt sin siste kamp for Real Madrid. Nye og bedre lønnsbetingelser og kapteinsbindet betyr null og niks. 29-åringen vil prøve noe nytt før han er for gammel. Det er ventet at Manchester United vil komme med et nytt og forbedret bud etter at deres første på 360 millioner kroner ble blankt avvist i den spanske hovedstaden. 

Nicolas Gaitan er blitt nevnt som en potensiell erstatter dersom Manchester United selger Angel Di Maria i sommer. Argentineren er også blitt koblet til den ledige playmakerrollen i Atletico Madrid ettersom Arda Turan ser ut til å forsvinne. Men nå sier Benfica-spilleren til Record at han har planer om å bli værende i Lisboa-klubben.

En annen som blir nevnt som en kar som kan overta jobben til Turan er Santi Cazorla. Men Arsenal har ingen planer om å selge 30-åringen. Ifølge Daily Mail må spanjolene punge ut med en «astronomisk» sum dersom de vil hente midtbanespilleren.

Arsenal har lenge vært koblet til Barcelona-vingen Pedro Rodriguez. Men 27-åringen signerte en ny fireårskontrakt med katalanerne i begynnelsen av juni, hvor det ble lagt inn en utkjøpsklausul på greie 1,4 milliarder kroner. Nå hevder The Telegraph at Arsenal har kontaktet Barcelona og forhørt seg om mulighetene for å kjøpe Pedro. Høyst trolig for en sum noe under den som er skrevet inn i kontrakten.

Tomas Rosicky forlenget kontrakten sin med Arsenal i mai. Men han er likevel ikke sikker på om han blir værende i Nord-London. Og nå er gamleklubben hans kommet på banen. Sparta Praha vil veldig gjerne hente 34-åringen tilbake til Tsjekkia i sommer, skriver TalkSPORT.

Det skal godt gjøres for noen å slå Liverpool på antall nysigneringer i sommer. Selv om overgangsvinduet bare såvidt har startet på dag fire, så har de røde fra Merseyside allerede fått navnetrekket til åtte spillere. Dem amerikanske 17-åringen Brooks Lennon ble nummer åtte da han fredag signerte overgangspapirene. Spissen kommer fra Real Salt Lake, hvor han scoret 31 mål for rekruttlaget forrige sesong, skriver Daily Star.

Setter du kvantitet over kvalitet, så er det ingen grenser for hvor mange spillere du kan få tak i. Og Brendan Rodgers er kongen av kvantitet. I fjor gikk han amok på overgangsmarkedet med pengene han fikk inn for Luis Suarez. Spillerne kom på samlebånd inn på Anfield gjennom sommeren, og plasserte seg etter hvert pent på rekke og rad på innbytterbenken. Så langt er det altså kommet åtte nykommere denne sommeren, og det vil komme flere. Nå skriver Daily Mirror at Rodgers ønsker å hente den brasilianske 18-åringen Allan fra Internacional. Han kan altså bli den niende nykommeren i klubben i sommer.

Det hender også at Jose Mourinho gjør noe feil. Og selv om han sikkert må gå noen runder med seg selv først, så ender han opp med å innrømme det selv. En feil han etter hvert har innsett er kjøpet av Juan Cuadrado. Colombianeren passet rett og slett ikke inn i Chelsea. Nå har Mourinho instruert sin gode venn, og Cuadrados agent, Jorge Mendes om å finne en ny klubb til Cuadrado, slik at han slipper å se 27-åringen når sesongen starter opp igjen, skriver Super Deporte. Valencia kan være et alternativ for Cuadrado til å vise at han faktisk holder det nivået han viste i Fiorentina.

Tottenham skal ha gjort et fremstøt overfor Anderlecht med tanke på å kjøpe spissen Aleksandar Mitrovic. 20-åringen blir kalt «Serbias Balotelli» og vil koste Spurs minst 190 millioner kroner, skriver London 24. Så får Tottenham håpe han scorer et mål eller to mer enn den originale Balotelli.

Det er ikke mange som har bommet mer på overgangsmarkedet enn Tottenham de siste årene. I snitt slår vel et av seks storkjøp til på White Hart Lane. Og så starter prosessen med å kvitte seg med spillere kjøpt inn til kraftig overpris. Nå vil Watford hjelpe litt. Ifølge Daily Mail ønsker Premier League-nykommerne å bruke 125 millioner kroner på å hente den franske duoen Etienne Capoue og Benjamin Stambouli. Et bud Spurs skal ha takket ja til.

Den tidligere Lyn-spissen Odion Ighalo storspilte da Watford tok seg opp i Premier League. Nå gleder nigerianeren seg til å få prøve seg på øverste nivå i England. Derfor takket han også kontant nei da kinesiske Hebei China Fortune tilbød ham en meget lukrativ avtale, skriver African Football. Klok av skade tok ikke Ighalo sportssjefen i den kinesiske klubben i hånden, slik at han kunne misforstå og tro de hadde en «gentleman's agreement» om en overgang.

Brasilianske Jo scoret ikke mange målene i sine opphold i Manchester City og Everton. Men etter at han dro hjem har det gått bedre. Han spilte seg inn i Brasils VM-tropp på hjemmebane etter gode prestasjoner for Atletico Mineiro. Men nå er det på tide med noe nytt for spissen som har spilt for sju klubber så langt i karrieren. 28-åringen har signert en treårskontrakt med Al Shabab fra Dubai, skriver The National.

Du hadde kanskje ikke trodd det, men alt tyder på at Francis Ikechukwu kommer til å signere for Sunshine Stars i umiddelbar fremtid. Ifølge African Football har angriperen forlatt ASP Chlef ettersom klubben skylder ham nesten to millioner kroner i sign on fee og tre måneder med lønn.