Tre ungdommer mistet livet: – Det er et voldsomt tap

Elverum-ordfører Erik Hanstad (H) sørget fredag kveld sammen med en stor gruppe ungdommer etter den tragiske trafikkulykken natt til fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er veldig sterkt. Det viser hvor sterk ungdommen er når det gjelder, som klarer å få til et sånt initiativ på direkten og samler så mye mennesker til en så verdig markering. Det er sterkt, sier ordfører Erik Hanstad.

Mange møtte opp for å tenne lys til minne om de døde. Også skolen og kirken i Elverum åpnet fredag dørene sånn at folk kan finne trøst.

– Det er klart det er et voldsomt tap. Her er det mange gode venner av de omkomne, og det er mange som også viser sin sympati med dem og med venner og pårørende og familie.

Tre ungdommer døde

Politiet fikk melding om ulykken på riksvei 25 ved Hernes i Hedmark ved 02.40-tiden natt til fredag. En bil med fire ungdommer kolliderte med en elg. Deretter skjenet bilen av veien, hvor bilen traff et tre og tok fyr.

ETTERFORSKER ULYKKEN: Alle nødetatene rykket ut etter at ulykken ble meldt natt til fredag. Foto: Jan Kristoffersen / Østlendingen / NTB scanpix
ETTERFORSKER ULYKKEN: Alle nødetatene rykket ut etter at ulykken ble meldt natt til fredag. Foto: Jan Kristoffersen / Østlendingen / NTB scanpix

Tre ungdommer døde. De omkomne er Oda Aurora Knappe Løkting (18), Eva Charlotte Pedersen Danielsen (16) og Lars Erik Otnes Sagvold (19). En 18 år gammel mann fra Hamar ligger på sykehus med alvorlige skader.

– Det er sjokkerende for foreldre, og det er veldig sjokkerende for jevnaldrende. Unge mennesker reagerer alltid mye mer direkte, og det gjør at disse følelsene er veldig sterke, sier Sevat Lappegard, prest i Elverum kirke.

Samlet i sorgen

Fredag kveld kjørte en stor bilkortesje til stedet der ulykken skjedde. Ungdom ville minnes de døde, vise sin sympati og trøste hverandre.

– Det er mange som vil vise støtte til familie og pårørende, sier Espen Stenseth, initiativtaker til minnemarkeringen.

Politiet etterforsker ulykken.