VOFF: Asiatiske svartbjørner i en dyrepark i Kina. En kinesisk mann fostret opp to slike i den tro at de var hunder (ikke avbildet). Illustrasjonsfoto: AP Photo / Greg Baker
VOFF: Asiatiske svartbjørner i en dyrepark i Kina. En kinesisk mann fostret opp to slike i den tro at de var hunder (ikke avbildet). Illustrasjonsfoto: AP Photo / Greg Baker

Mannen trodde han hadde kjøpt to hunder – viste seg å være bjørner

Det tok to år før kinesiske Wang Kaiyu innså at det var bjørner i mosen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kaiyu kjøpte det han trodde var to hundevalper mens han var på reise sør i Kina, nær grensen mot Vietnam, for to år siden.

Han tok de med tilbake til gården sin i Yunnan-provinsen, hvor de ble oppfostret som om de var hunder.

Men etter 24 måneder på kineserens gård begynte han å bli mistenksom. 

«Hundene» vokste seg større og større, og det gjorde også appetitten deres. Etter hvert begynte de også å forsyne seg av fuglebestanden rundt gården.

Fikk brosjyre i postkassen

Kaiyu forstod likevel ikke at dyrene han hadde fostret opp var noe annet enn hunder før en brosjyre fra lokale myndigheter deiset ned i postkassen hans en dag, skriver The Mirror. 

I brosjyren advarte myndighetene om forekomsten av utrydningstruede dyrearter i området. Det var da Kaiyu forstod at dyrene i hans eie på ingen måte var hunder, de var asiatiske svartbjørner (på norsk: Kragebjørn).

Fryktet fengsel

Etter å ha innsett den utrolige sannheten om kjæledyrene sine ble han redd, men bestemte seg til slutt for å kontakte myndighetene.

– Jeg trodde kanskje jeg ville bli arrestert, og var skikkelig bekymret etter at jeg tok den telefonsamtalen, sier Kaiyu.

Bjørnene ble raskt hentet, og det ble stadfestet at de var sunne og friske. I stedet for å bli straffet, ble heller Kaiyu hyllet for sin ærlighet. 

Bjørnene, en hann og en hun, lever nå godt og trygt på et redningssenter for utrydningstruede dyr.