STO FREM: June Kristin Kleven lot seg inspirere av lykkefaktoren på Facebook og rakte ut en hånd til andre som føler seg ensomme. FOTO: PRIVAT
STO FREM: June Kristin Kleven lot seg inspirere av lykkefaktoren på Facebook og rakte ut en hånd til andre som føler seg ensomme. FOTO: PRIVAT

June (38) var åpen om sin ensomhet: – Responsen har vært overveldende

June Kristin Kleven fra Moss sto frem i lokalavisen og fortalte om ensomheten. Nå har hun allerede fått nye venner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et intervju med Moss avis tok June Kristin Kleven fra Moss steget, og fortalte at hun gruer seg til fire ukers ferie. 

– Jeg har ingen planer. Ingenting å gjøre. Jeg kommer sikkert til å ta noen turer på stranda alene, men jeg er ikke så god på å dra alene på ting, sier hun.

– Ville være åpen

Til TV 2 forteller hun at responsen har vært overveldende etter at artikkelen ble publisert fredag ettermiddag. 

– Det har vært veldig mye pågang. Det jeg tror er annerledes er at jeg har satt ansiktet mitt på det, mens tidligere har det vært anonyme personer som har snakket om ensomhet. Men jeg gadd ikke skjule det lenger. Jeg ville være åpen, sier June til TV 2.

– Jeg har allerede gjort noen avtaler. Vi skal bare ta en matbit og noe å drikke, sier hun.

Singel i vennegjengen

38-åringen jobber i barnehage i Oslo. Hun har noen få nære venninner, men disse har familie og er mye opptatt på hver sin kant. 

– Jeg merker at mange er i samme situasjon, og er singel mens alle rundt dem har møtt noen. Den som er singel i vennekretsen, blir gjerne glemt litt bort, sier June. 

Folk av begge kjønn har tatt kontakt med henne.

– Noen menn har tatt kontakt, men det er ikke først og fremst det som var meningen, sier hun.

Kontakt på Facebook

Flere har ringt henne. Andre har tatt kontakt via Facebook, som også er det hun foretrekker.

– Facebook er greit, for da ser jeg et ansikt og får vite mer om personen. Noen har lagt meg til som venn og noen har sendt meg facebookmeldinger, sier hun.

Det var glansbildene nettopp på Facebook som gjorde at hun bestemte seg for å stå frem med sine ønsker om flere venner. 

– Der er det lykkelige familiebilder og folk som koser seg. For å være ærlig syntes jeg litt synd på meg selv, og tenkte hvorfor har ikke jeg det slik som de andre på Facebook. Da kontaktet jeg Moss avis og VG. Moss avis kontaktet meg med en gang, sier June. 

– Det som har overveldet meg er at det kun har vært positive tilbakemeldinger, ikke noe negativt. Jeg var ikke redd for å gjøre dette, for jeg har alltid vært en åpen person sier hun.