Kamara lekte med Sarpsborg 08

Scoret hat trick da Molde fant tilbake til vinnersporet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarpsborg 08-Molde 1-4

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Ola Kamara scoret tre og Sander Svendsen ett da Molde banket Sarpsborg 08 fredag kveld.

Molde hadde ikke vunnet en seriekamp siden mai, og trengte sårt en seier for å henge med tet-lagene i Tippeligaen. Og fjorårets seriemester innfridde til gangs.

Allerede i kampens syvende minutt var gjestene i ledelsen. Martin Linnes leverte en nydelig stikker til Sander Svendsen som fant sin spissmakker Kamara alene foran Sarpsborg 08s mål, og leiesoldaten hadde få problemer med å styre ballen i nettet.

Knappe kvareret senere var det Svendsens tur til å stå umarkert i vertenes sekstenmeter. Knut Olav Rindarøy fant 17-åringen med et innlegg, og ungutten kunne plassere ballen i hjørnet bak Quentin Westberg i hjemmelagets mål.

I kampens 57. minutt lurte Kamara hjemmelagets offsidelinje og med en hel halvdel for seg selv ventet 25-åringen elegant ut både keeper og Sarpsborg 08s forsvarsspillere før han plasserte ballen i nettaket.

Hjemmelagets Bojan Zajic reduserte 1-3 i sluttminuttene, men Kamara var ennå ikke ferdig for kvelden.

– Ren fløte

På overtid kom han igjen alene med Westberg og med en iskald avslutning sendte han ballen i bue over vertenes sisteskanse og sikret seg dermed sitt første hat trick i Molde-trøyen.

— Det har vært litt stang ut for meg så det var deilig, sier Ola Kamara til TV 2 etter kampslutt.

– Siste målet var jo en deilig chip. Ren fløte, fortsetter 25-åringen mens han mottar velfortjent hyllest fra tilreisende Molde-supportere.

– Jeg synes vi gjør det riktige. Vi er ganske kyniske, men vi kontrer og spiller på ting vi er gode på. Jeg synes Sarpsborg 08 skapte veldig lite, konkluderer han.

– Alvorlig

Sarpsborg 08 har hatt en bra sesongstart, men de siste kampene har det ikke blitt mange poeng. Siden hjemmeseieren mot Haugesund 10. mai står de blå og hvite med fire strake tap på hjemmebane.

– Vi har vært kjent for å være et godt hjemmelag, og nå har vi fire strake tap. Det er litt alvorlig, sier hjemmelagets kaptein Ole Heieren Hansen.

– Vi slipper inn fire mål på hjemmebane. Det sier seg selv at da er det nesten umulig å vinne fotballkamper, legger han til.

– Vi skal ikke finne unnskyldninger nå, vi skal finne punkter som vi skal jobbe med og som vi skal bli bedre med, avslutter han.