Andreas Mikkelsen tok ingen sjanser fredag og safet seg gjennom fartsprøvene. Dette hold til en foreløpig (-- TAL --) sammenlagt. 
Foto: Bildagentur Kräling / NTB scanpix
Andreas Mikkelsen tok ingen sjanser fredag og safet seg gjennom fartsprøvene. Dette hold til en foreløpig (-- TAL --) sammenlagt. Foto: Bildagentur Kräling / NTB scanpix

Mikkelsen jakter sin første VM-seier

Bare 2,1 sekunder skiller Andreas Mikkelsen fra Sébastien Ogier sammenlagt i Rally Polen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se fredagens høydepunkter 22.00 på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.

Fredagens åtte fartspørver fra Rally Polen er over. Så langt i VM-runden leder Sébastien Ogier med totaltiden 1:17:42.5. Men knappe 2,1 sekunder bak herjer en sulten Volkswagen-kollega, Andreas Mikkelsen (26). Kommer nordmannen seg på toppen av pallen søndag, blir dette hans første VM-seier.

– Ogier er bare 2,1 sekunder foran. Det er veldig, veldig knapt. Vi kommer garantert til å prøve, og vi vil forsøke å fortsette å kjøre slik vi har gjort i dag. Farten har vært god, sier Mikkelsen.

– Det har vært en veldig fin dag. Hadde ett uhell hvor vi var litt av veien, men utenom det har det egentlig gått knirkefritt. Veldig fornøyd, sier Mikkelsen.

Mads Østberg har ikke hatt en like god dag. Ifølge hans Twitter-konto, brukte han noe tid tid på å venne seg til farten. I tillegg skal et dårlig valg av myke dekk ha fått bilen til å skli mye. Etter fredagens etapper, ligger Østberg på tiendeplass sammenlagt.

Med dette har Mikkelsen tatt tilbake andreplassen i VM-sammendraget og dytte Østberg ned på tredje.

Hold deg oppdatert og chat med vår reporter i vårt livesenter på Rally Polen.

Mikkelsen og Tanak vekslet om teten

Mikkelsen åpnet knallhardt og vant fredagens første etappe med en snittfart på 131 km/t. Med dette tok nordmannen ledelsen også sammenlagt.

– En clean åpning med god rytme, men uten de største risikoene. Jeg er fornøyd med tempoet, sa Mikkelsen til WRC like etter etappen.

Ledelsen ble imidlertid kortvarig: Bare 0.5 sekunder bak lusket Ott Tanak (27), og i de tre kommende fartsprøvene var det Estlenderen som regjerte på toppen.

Men et galt dekkvalg under syvende etappe skal ha knust Tanaks ledelse og sendt ham ned til tredjeplass.

– Ingen bremser, ingen dekk. Jeg vet ikke hvordan vi kan rote til dekkvalget så ofte. OK, det er gjort, og vi var alle enige om valget, men det er ikke bra, sa han til WRC etter syvende etappe.

Ogier i tet etter Tanaks dekkbom

Ogier lå på tredje- og fjerdeplass hele fredag, men etter dekkbommen til Tanak, klatret han helt til topps. Denne plassen holdt han på også etter fredagens åttende og siste etappe. 

Rally Polen fortsetter lørdag 08.25, hvor åtte nye etapper venter. Ikke glem å få med deg 13. etappe live med Cato Menkerud og Sondre Fossum på TV 2 Sportskanalen.

Rallysommer på TV 2

Dette er helgas rallymeny på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo:

Fredag 3. juli kl. 22:00: Høydepunkter fra fredagens etapper
Lørdag 4. juli kl. 12:00: Live fra 13. etappe med Cato Menkerud og Sondre Fossum

Søndag 5. juli kl. 00:30: Høydepunkter fra lørdagens etapper
Søndag 5. juli kl. 12:00: Live fra 19. og siste etappe (Power Stage) med Cato Menkerud og Sondre Fossum
Mandag 6. juli kl. 00:30: Sammendrag av WRC Rally Polen

WRC-sesongen videre:

30. juli - 2. august: Neste Oil Rally Finland
20. - 23. august: ADAC Rallye Deutschland
10. - 13. september: Coates Hire Rally Australia
1. - 4. oktober: Rallye de France
22. - 25. oktober: RallyRACC - Rally de España
12. - 15. november: Wales Rally GB