BEKREFTES: Radamel Falcao (29) er bekreftet klar på lån til Chelsea. Forrige sesong var spissen utlånt til Manchester United. FOTO: MARTIN RICKETT /
BEKREFTES: Radamel Falcao (29) er bekreftet klar på lån til Chelsea. Forrige sesong var spissen utlånt til Manchester United. FOTO: MARTIN RICKETT /

Chelsea bekrefter lån av spiss

Det blir et nytt lån for Falcao.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea bekrefter fredag på sin hjemmeside at de har signert Radamel Falcao (29).

Spissen kommer til klubben på en låneavtale ut sesongen fra franske Monaco.

– Jeg er veldig glad for å komme til Chelsea og jeg kan ikke vente på å starte å trene og hjelpe til for å forsvare Premier League-tittelen og suksess i Europa, sier Falcao til klubbens hjemmeside.

Onsdag ble det kjent at Falcaos familie hadde bekreftet overgangen. Ifølge The Guardian skal Chelsea ha sikret seg opsjon på kjøp etter sesongen. I tillegg skal spissens ukelønn være på 2,2 millioner kroner. Samtidig skal Monaco kompenseres med 50 millioner kroner.

Avisen skrev også at spissen vil slutte seg til klubben i sesongoppkjøringen i USA 19. eller 20. juli, ifølge faren Radamel García. Spissen har vært opptatt med spill i Copa America denne sommeren for Colombia, og får en forlenget ferie før sesongoppkjøring starter. 

Copa America ble ingen suksess for spissen. I forkant av mesterskapet ble han utpekt til kaptein, men etter tre målløse kamper ble spissen henvist til benken da laget tapte på straffer mot Argentina i kvartfinalen.

Forrige sesong var Falcao utlånt til Manchester United uten å være en stor suksess på Old Trafford. Falcao fikk 26 kamper og scoret fire mål for klubben. Manchester United ønsket ikke å benytte seg av forkjøpsretten etter sesongen.

Den nå 29 år gamle spissen etablerte seg som en av Europas mest fryktingytende angripere under sin tid i Atletico og Porto. Skader har imidlertid ødelagt det siste halvannet året av spissen karriere.

I ifjor vinter røk spissen korsbåndet, en skade som satte ham utenfor fjorårets VM-sluttspill. Tidligere har Jose Mourinho uttrykt et ønske om å hjelpe Falcao tilbake etter korsbåndskaden. 

I Chelsea blir spissen gjenforent med tidligere Atletico-lagkameratene Thibaut Coutois, Filipe Luis og Diego Costa. I tillegg spiller landsmannen Juan Cuadrado i klubben.