KLAR FOR KONSERT: Highasakite spiller på Palmesusfestivalen i Kristiansand fredag. Her under intervjuet med TV 2 backstage. Foto: Ida Bjørvik.
KLAR FOR KONSERT: Highasakite spiller på Palmesusfestivalen i Kristiansand fredag. Her under intervjuet med TV 2 backstage. Foto: Ida Bjørvik.

Highasakite-Marte giftet seg med en fan

KRISTIANSAND (TV 2): Fredag kveld opptrer Frikjent-bandet på Palmesusfestivalen i Kristiansand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Highasakite har gjort en enorm suksess de siste årene, og etter de ga ut plata Silent Treatment i 2014, har populariteten eksplodert.

Norske sommerkvelder er best

Ingrid Helene Håvik, Trond Bersu, Øystein Skar, Marte Eberson og Kristoffer Lo danner gruppa som fredag kveld holder konsert på Palmesusfestivalen i Kristiansand.

– Det er alltid god stemning å holde konsert på lyse sommernetter i Norge. Folk er gira, og det er kjempegøy, sier Marte som spiller synth i bandet.

Reiser verden rundt

De har tilbragt vinteren og våren på turné i utlandet. Etter jul reiste bandet til Australia, hvor de tiltrakk seg en horde nye fans. Også etter Frikjent-suksessen på TV 2 har gruppa merket pågang. De står nemlig bak kjenningsmelodien Keep That Letter Safe.

– Folk har jo bare hørt noen sekunder av låta, så det var veldig spennende å gi ut hele den 1. juni. Mange blir veldig overrasket når de hører resten av låta, sier vokalist Ingrid.

Highasakite har den siste tiden også turnert i USA, og i Europa som oppvarmingsband for bandet Of Monsters And Men.

– Det er veldig morsomt å reise, men selvfølgelig savner vi Norge, sier Trond.

Giftet seg med en fan

På spørsmål om bandet noen gang har datet fans, kan Marte fortelle at det har hun. Til gagns.

– Jeg fikk melding av en gutt etter en konsert for tre år siden. Han spurte om jeg ville være med ut og ta en øl, og at han digget musikken vår. Singel som jeg var svarte jeg ja, og nå er vi gift, sier hun til TV 2.

Selv om bandet bor så og si oppå hverandre når de reiser på turné, blir det sjeldent store krangler. Ingrid er vokalisten i bandet, men liker ikke å bli kalt «sjefen».

– Vi har jo diskusjoner, og det er fordi vi alle er veldig engasjerte i musikken, sier Øystein.

Ny musikk til høsten

Bandet fortsetter jobbingen med musikken. De holder for tiden på med et nytt album som de håper vil slå like godt an som det forrige.

Se hele intervjuet med Highasakite på tv2.nos egne nettserie Festivaltid. Episoden legges på nett søndag 5.juli.

Se Festivaltid fra Roskildefestivalen på tv2.no.