INN PÅ LAGET: Martin Linnes er en av spillerne som kommer inn på laget til Jesper Mathisen.  FOTO: LARSEN, HåKON MOSVOLD /
INN PÅ LAGET: Martin Linnes er en av spillerne som kommer inn på laget til Jesper Mathisen.  FOTO: LARSEN, HåKON MOSVOLD /

Ekspertligaen er allerede avgjort. Den har FC Mathisen vunnet!

FC Mathisen har mistet formen. Men Jesper Mathisen regner tittelen i Ekspertligaen som sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha ligget trygt plassert inne blant de 100 beste i TL-manager, er jeg nå på 138. plass sammenlagt. I forrige runde endte jeg opp med 48 poeng, som må sies å være for dårlig hvis FC Mathisen skal henge med i toppen.

For det er det som gjelder nå. Ekspertligaen er allerede avgjort. Den har FC Mathisen vunnet. Nå får Freddy, Mini og Ole Martin gjøre opp om de andre plassene. Mini hadde før sist runde glemt å gjøre endringer på laget, og da må spillerne i stallen hans kunne stille spørsmål med hvor motivert sjefen deres faktisk er? Er det golfsesongen som nå er eneste fokus? Isåfall må Mini bort fra sjefsstolen i Angrip så fort som mulig.

Ukens overganger:
Inn: Leke James
Ut: Veton Berisha

Endelig hadde Viking fått frem en klassespiss i Veton Berisha, men så ble han interessant for større klubber. Veton er en av de verste spillerne å spille mot i og med at han jobber så hardt som han gjør i 90 minutter. Utfordringen hans i tidligere sesonger har vært at han har vært for dårlig foran mål, og ikke scoret nok. Men med sine elleve mål i år, har han vist sin kvalitet også i denne delen av spillet, og han kommer virkelig til å bli savnet i Stavanger. Det blir han også i FC Mathisen, hvor han leverte to mål i forrige runde, men jeg tror jeg har fått inn en god erstatter.

Aalesund møter Mjøndalen hjemme, og der har jeg stor tro på at Leke James scorer. James har sett bra ut i de siste kampene, og i form er han en av de beste spissene i Tippeligaen.

Inn: Martin Linnes
Ut: Ruben Kristiansen

Jeg hadde stor tro på at Vålerenga skulle vinne sin hjemmekamp mot Bodø/Glimt i forrige runde, og at Ruben Kristiansen skulle holde nullen, men det gikk veldig galt. Dermed er det ut av laget til denne runden, og inn kommer en gammel kjenning.

Martin Linnes spilte kant i sist kamp mot Rosenborg, og Mikael Dorsin er enda svimmel etter et par av fintene til Linnes. Linnes er en back som er fantastisk fremover i banen, og mitt håp er at han igjen blir satt opp som kantspiller i dagens kamp mot Sarpsborg. Forsvarsspillere som spiller fremover i banen er alltid interessante å ha på laget, og spesielt når de har slike kvaliteter som Linnes har.

Inn: Fredrik Midtsjø
Ut: Ghayas Zahid

Ghayaz Zahid har slitt litt med skader i det siste og ikke vært i sin beste form. Det har heller ikke Vålerenga. Med en dalende formkurve får de det tøft i Skien, og da må Zahid ut av laget.

Inn kommer en gammel kjenning, og han blir bare bedre for hver kamp som går. Fredrik Midstjø er i fantastisk form og har vært strålende i hele år. Han er heller ingen dyr mann, og da skal han selvfølgelig inn på FC Mathisen!

Ukens lag:
Rossbach - Linnes, Ruud, Flo - Fossum, Jensen, Midtsjø, Knudtzon - Diomande, Søderlund(C), James.