Gjermund Cappelen har tilstått smugling av 25 tonn hasj

ASKER OG BÆRUM TINGRETT (TV 2): – Jeg skal gjøre opp for meg, sier Cappelen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg skal gjøre opp for meg og alle skjelettene skal ut av skapet. Jeg har lovet ungene mine at jeg aldri skal i fengsel igjen etter dette, sier Gjermund Cappelen til TV 2. 

Politiet mener at Cappelen skal ha smuglet inn 25 tonn hasj over 20 år. Om tallene stemmer, kan det være snakk om 75 - 100 millioner brukerdoser over 20 år. Styrkegraden på hasjen i det siste beslaget viser en THC-verdi på mellom 18 - 32%. Ifølge KRIPOS er gjennomsnittsverdien på THC ved hasjbeslag i Norge på 10%.

– Jeg kom til et punkt mens jeg satt i varetekt, hvor jeg fant ut at det jeg har holdt på med er forkastelig. Det var et anslag mot samfunnet. Når jeg ble tatt, så var det deilig å få det ut, sier Gjermund Cappelen til TV 2. 

Siktet og tiltalt

Gjermund Cappelen (48) er siktet for innførselen av narkotikaen og ble i Asker og Bærum tingrett varetektsfengslet i åtte nye uker. I tillegg er han nå tiltalt for omsetning av 1,389 tonn hasj

– Retten fengslet ikke Cappelen med tanke på unndragelsesfare eller gjentakelsesfare, sier Bendeict de Vibe til pressen etter dagens fengslingsmøte. 

– Retten mente at den allmenne rettsfølelse gjorde videre fengsling nødvendig, sier de Vibe.

Første åpne rettsmøte

Fengslingsmøtet i Asker og Bærum tingrett fredag var det første åpne rettsmøtet i saken mot Cappelen (48) og i saken som ble rullet opp av politiet i desember 2013 og Asker og Bærum politidistrikt holder fremdeles kortene tett til brystet. 

– VI har ingen kommentar til denne saken. Dere kan lese hva som står i kjennelsen, sier politiadvokat Janne Danielsen til TV 2.

Hovedmann

Cappelen er hovedmannen i hasjnettverket som skal ha innført 25 tonn hasj over 20 år, går det fram av fengslingskjennelsen. Politiet mener Cappelen skal ha tjent 125 millioner kroner på hasjsalget.

Cappelen har tilstått innførsel og salg av de enorme mengdene narkotika og har samarbeidet med politiet under etterforskningen.

Han begjærte seg løslatt under fengslingsmøtet og anket kjennelsen om forlenget varetekt på stedet.

Til politiet har Gjermund Cappelen sagt at innførselen av hasjen var mulig på grunn av hans påståtte samarbeid med politimannen Eirik Jensen som er under etterforskning av Spesialenheten for politisaker.

Eirik Jensen nekter straffskyld.

(TV 2/NTB)

TV 2 oppdaterer saken.