NEI, NEI: Sokkene skal være svarte om man kjører buss for Keolis. Og sandaler er ikke egnet for bussjåfører, mener selskapet. FOTO: ILLUSTRASJONSFOTO / COLOURBOX.COM
NEI, NEI: Sokkene skal være svarte om man kjører buss for Keolis. Og sandaler er ikke egnet for bussjåfører, mener selskapet. FOTO: ILLUSTRASJONSFOTO / COLOURBOX.COM

Bussjåfører sendt hjem etter strømpe-protest

Da de svenske sjåførene nektet å ha svarte strømper i sandalene, viste busselskapet ingen nåde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

13 sjåfører fra selskapet Keolis ble sendt hjem med trekk i lønna etter at de protesterte ved å stille jobb i sandaler uten strømper fredag, melder Aftonbladet.

– Det er fornedrende at man ikke selv får bestemme hva man skal ha på føttene, sier bussjåføren Sven til avisen.

Sokker må på

Keolis har innført ny uniform som dikterer at sjåførene må ha på seg svarte sokker – uansett fottøy. Det har fått sindige svenske sjåfører til å gå til aksjon.

Fredag morgen samlet et tjuetalls sokkeløse sjåfører seg ved bussgarasjen i Hägersten sør i Stockholm. Ingen fikk kjøre, og 13 ble sendt hjem.

– Det har gått for langt. Ingen ser beina våre ved gasspedalen. Det er også uhygienisk å ha på seg strømper i denne varmen, sier Sven.

Både han og de andre sjåførene støtter for øvrig uniformsreglene, men sokkediktatet nekter de å rette seg etter.

– Et spørsmål om sikkerhet

Keolis er et fransk transportselskap som opererer over i en rekke land. Presseansvarlig Johan Nordfjäll sier til TT at dette er det sikkerhetsspørsmål.

– Vi synes ikke det er passende å kjøre i flipflops eller sandaler, som også kan gli av, sier Nordfjäll i en kommentar.