Fartsrekord i fjor - holder Mikkelsen tempoet i år?

Andreas Mikkelsen: – Det er èn ting som teller i Polen: fart.  Skal du vinne, må du gi full gass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra fredagens etapper 22.00 på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.

World Rally Championship har beveget seg videre til Polen. VM-runden kjennetegnes som ett av de raskeste, og de kjappe og jevne veiene passer Andreas Mikkelsen (26) og kartleser Ola Fløene (46) godt. I 2014 ble de raskeste bil i løypa da de holdt en gjennomsnittlig fart på 136,88 km/t over 12,83 km. Dette er den raskeste etappetiden så langt for Volkswagens Polo R.

Bremseproblemer og en snurr snøt imidlertid Mikkelsens muligheter for seier. Nordmannen endte på andreplass, like bak lagkamerat Sébastien Ogier.

Nå er han klar for gi gass igjen.

– Det er èn ting som teller i Polen: fart. La oss se hva jeg kan gjøre i år. Om du skal vinne, må du gi full gass, være selvsikker og ta risker. Veiene er ganske tilgivende, men du har ikke råd til å miste respekten for dem, og du er nødt til å være på vakt for absolutt alt, sier Mikkelsen til WRC.

I løpet av helga skal det kjøres 19 etapper på over 131 km. De fleste er helt nye eller vendt andre veien fra 2014. Dette passer Mikkelsen godt. 

– Løypa i år er nesten helt ny, akkurat som i 2014. Jeg har allerede vist mer enn èn gang at spesielt nye fartsprøver som ikke er kjørt før, passer meg bra. Så jeg er positiv. Mitt mål i Polen er definitivt å gjenvinne andreplassen i VM-sammendraget og å bygge på prestasjonen fra i fjor, sier Mikkelsen til WRC.

Få fortløpende oppdateringer og chat med vår reporter i vårt livesenter på Rally Polen.

Under Rally Italia klatret Mads Østberg opp på andreplass i VM-sammendraget og dyttet dermed Mikkelsen ned på tredje. Foto: Micke Fransson / NTB scanpix
Under Rally Italia klatret Mads Østberg opp på andreplass i VM-sammendraget og dyttet dermed Mikkelsen ned på tredje. Foto: Micke Fransson / NTB scanpix

Holder øynene oppe for Østberg

For en knapp måned siden lå Mikkelsen nemlig på andreplass i VM-sammendraget. Så kom Rally Italia, hvor uhellene la seg på rekke. 

Under tredje fartspørve ødela han høyre bakdemper etter å ha kjørt nedi et hull. Mikkelsen måtte bryte, men fortsatte for å samle kunnskap om løypene til neste år. På 13. fartsprøve slo han borti en stein og ødela venstre bakhjul.

– Det er veldig skuffende. Jeg hadde planer om å få med masse poeng, men sånn ble det ikke. Det var rett og slett en feil fra min side som gjorde at vi måtte bryte i dag. Men vi skal komme sterkt tilbake, sa Mikkelsen etter den tredje fartsprøven. 

Mads Østberg (27) nøt godt av dette og stjal andreplassen fra Mikkelsen. Dette til tross for at Østberg måtte kjøre med nødreperasjon fra 21. etappe, da han ødela både bremser og hjuloppheng etter å ha slått inn i sida på veien. 

Mikkelsen er dermed på tredjeplass i VM-sammendraget med 64 poeng, bare tre poeng bak Mads Østberg. Sébastien Ogier leder suverent med 133 poeng.

Rallysommer på TV 2 

Dette er helgas rallymeny på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo:

  • Fredag 3. juli kl. 22:00: Høydepunkter fra fredagens etapper
  • Lørdag 4. juli kl. 12:00: Live fra 13. etappe med Cato Menkerud og Sondre Fossum
  • Søndag 5. juli kl. 00:30: Høydepunkter fra lørdagens etapper
  • Søndag 5. juli kl. 12:00: Live fra 19. og siste etappe (Power Stage) med Cato Menkerud og Sondre Fossum
  • Mandag 6. juli kl. 00:30: Sammendrag av WRC Rally Polen