Nancy skjønner at babyen ikke puster – så begynner hun å instruere foreldrene

Hør den dramatiske nødsamtalen hvor politikvinnen Nancy forsøker å redde livet Joaquín (14 dager).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var forrige uke rundt midnatt at den fortvilte pappaen Pablo Mengarelli ringte nødnummeret i det argentinske distriktet Río Negro.

Hans 14 dager gamle sønn Joaquín hadde sluttet å puste midt under amming, og i videoen ovenfor hører man hvordan Pablo desperat ber om ambulanse.

I andre enden møter han politikvinnen Nancy Verónica Melillán, som raskt skjønner hva som er situasjonen.

Mens hun sørger for at kollegene hennes sender ambulanse, begynner hun å instruere foreldrene om hvordan de skal gi hjerte- og lungeredning til sønnen.

Lytt til den dramatiske samtalen i videovinduet øverst!

Selv mor til tre

TAKKNEMLIG: Pappa Pablo Mengarelli forteller til argentinske medier at han er enormt lettet etter den dramatiske hendelsen. FOTO: TELEFE / ENEX
TAKKNEMLIG: Pappa Pablo Mengarelli forteller til argentinske medier at han er enormt lettet etter den dramatiske hendelsen. FOTO: TELEFE / ENEX

Som man hører i videoen, klarer Nancy å holde hodet kaldt, og med hennes instrukser får foreldrene liv i den lille gutten igjen.

Nå har lydopptaket spredt seg over hele Argentina, og Nancy hylles for sin innsats.

– Jeg følte sjelen komme tilbake til kroppen da jeg hørte babyen gråte, sier Nancy til den argentinske TV-kanalen Telefe.

Selv om hun høres svært kontrollert ut, avslører hun forteller at det var først da hun roet seg ned.

– Jeg er selv mor til tre døtre, så man kan enkelt sette seg i foreldrenes situasjon, men det viktigste var å forholde seg rolig.

Svært takknemlig  

De nybakte foreldrene er svært takknemlige overfor Nancy, og for at det gikk bra med sønnen.

– Hun roet meg ned, jeg fortalte henne hva som hadde skjedd, og hun forklarte meg hvordan jeg skulle gjenopplive babyen, sier Pablo til Telefe.

Han og kona føler at hendelsen viser hvor effektive nødsentralen kan være.

– Jeg er veldig glad, og det føles veldig nyttig å ha dem der, sier Pablo.

Livreddende på spedbarn

Instruksjonene Nancy gir i videoen skiller seg ikke fra hvordan man utfører hjerte- og lungeredning i Norge, men siden det er snakk om et spedbarn er det noen viktige momenter som ikke kommer fram.

– Siden dette er en video fra utlandet kan det det kan hende framgangsmåten avviker litt fra de norske retningslinjene, sier spesialrådgiver i Røde Kors Peter Meyer til TV 2.

Han forteller at det er små variasjoner mellom vitenskapen som både amerikansk, europeisk og også norsk framgangsmåte er basert på.

– I Norge har man veldig god kompetanse på hjerte- og lungeredning, sier Meyer.

Trykk her for å lære mer om livredning av spedbarn.