Fikk super-nummeret på grunn av en feil

Her er det både runde former – og rundt tall!

Bil med runde former og nummerskilt med rundt tall. Foto: Anders Bergundhaugen, Avisa Nordland/Amedia.
Bil med runde former og nummerskilt med rundt tall. Foto: Anders Bergundhaugen, Avisa Nordland/Amedia.

Da den første bilen i YE-serien, YE 10000, ble registrert, var Volkswagen-bobla den mest solgte bilmodellen i Norge. Derfor synes Jørn Østensen det er rett og rimelig at første nummer i Bodøs nye EZ-serie tildeles en Volkswagen Beetle.

Og ikke hvilken som helst:

– Dette er en Beetle Black Design. Skreddersydd for den norske importøren. Med alt av ekstrautstyr inkludert. Det finnes bare 60 av dem i hele landet, sier salgssjefen hos Sulland Bodø AS til Avisa Nordland

Eksklusiv klubb

Kjøperen av bilen med det lett gjenkjennelige nummerskiltet blir medlem av en ganske så eksklusiv klubb. I Bodø har man nemlig "tjuvstartet" på en registreringsnummerserie som tidligere kun har vært sett på hengere, caravan og MC - da i firesifret versjon.

I Norge kan man ikke velge registreringsnummer. Man må ta til takke med det datasystemet spytter ut.

– Vi kan ikke påvirke, men må bare registrere etter hver som vi får skilter, sier Østensen.

AN har tidligere skrevet at de femsifrede EZ-skiltene som nå har dukket opp i Bodø er resultat av en feil i kjennemerkeprotokollen hos Statens vegvesen.

Bestiller ti og ti

 

– Vi bestiller skilter ti og ti i slengen. Og regner ikke med å få flere med EZ i overskuelig framtid. Da passet det oss godt å få de første ti i serien fra EZ10000 til EZ10009. Det var supertreff, og vi er veldig glad for det, gliser Østensen.

YE-serien til Bodø er nemlig ikke brukt opp riktig ennå. Østensen regner ikke med at det vil skje før en gang neste år. Og da er det nærliggende å tro at man vil fortsette på YF, og siden på YH og YJ.

Ifølge Wikipedia hører disse i fall disse Bodø til. Mens EZ er listet som et Oslo-nummer.

Big business

I flere andre land, deriblant USA kan man betale i dyre dommer for skreddesydde nummerskilter, enten man ønsker det skal stå "NERD", "CARSICK" eller noe annet morsomt eller personlig. Ifølge dinside.no var det faktisk en mann som i 2008 betalte så mye som 75 millioner kroner for å kunne feste registreringsskiltet "1" på bilen. Det skjedde i De forente arabiske emirater.

– Det har vært snakk om egendesignede skilter med navn også i Norge. Kanskje er det interessant for noen. Det har selvfølgelig sammenheng med pris og hvor spesielt interessert de er. Men det er overraskende mange kjøpere som ber oss finne et fint nummer, sier Østensen.

– Øyner dere muligheten til å tjene litt ekstra nå?

– Vi merker at det er etterspørsel etter EZ-skilt. Men tar ikke ekstra betalt for dem, forsikrer Østensen.

Rundt tall på runde former

Et så rundt tall som det han har mottatt nå, måtte imidlertid plasseres med omtanke. 44 år etter at en Volvo ble den heldige eier av YE 10000, tilbake i 1971, har Østensen plassert EZ 100000 på en spesiell Boble.

– Beetle har lange tradisjoner, og var den mest solgte bilen i Norge i 1971, sier Østensen.

– Dette er en flott bil, med spesialsydde skinnseter, Fender-anlegg og en rekke andre detaljer. Det er en 105-hesters bensin, med automatgirkasse, fortsetter salgssjefen.

Flere bil og motorsaker fra an.no finner du her: 

Les også: Her har prisene faktisk stått helt stille