Kristoffs sykkeldekk eksploderte i varmen

Alexander Kristoff har opplevd mye rart når gradestokken nærmer seg 40 grader. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utrecht (TV 2): En hetebølge feier over Europa for tiden, og i Nederland er varmen trykkende bare to dager før Tour de France braker løs i Utrecht.

Hele 37 grader er det meldt på lørdag. Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff er forberedt på at det vil koke godt under hjelmen når rytterne skal kjøre prolog.

– Prologen på lørdag er heldigvis ikke så lang. Det skal gå greit med 14 kilometer. Men man må huske å drikke mye, sier Kristoff.

Boasson Hagen har planer om å drikke litervis med vann i varmen.

– Det er veldig varmt her nå, og det blir bare varmere. Det er godt vi har noen dager å bli vant med temperaturen. Det er viktig å drikke mye. I løpet av en etappe drikker jeg 6-7-8 flasker, men det blir sikkert flere nå, sier Boasson Hagen.

Tourmanager: Sett opp ditt lag

Boasson Hagen forteller at han syklet i 43 graders varme i Tour Down Under (Australia). Kristoff har også syklet i lignende temperaturer.

– Jeg husker en gang i juli da det nesten var 40 grader. Da sprengte dekkene på start. Det var litt mye trykk i dem. Det er det varmeste jeg kan huske, sier Kristoff, som har lært litt av den episoden.

– Man må i hvert fall ikke pumpe luft i dekkene på morgenen. Det blir mye høyere trykk når temperaturen går opp, sier han.