Oslo  20121212.  
Pål Anders Ullevålseter presenterte seg og sitt team før han stiller til start i Rally Dakar 2013. Det er 12. gang Pål Anders Ullevålseter stiller til start i Rally Dakar.  
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix FOTO: POPPE, CORNELIUS /
Oslo 20121212. Pål Anders Ullevålseter presenterte seg og sitt team før han stiller til start i Rally Dakar 2013. Det er 12. gang Pål Anders Ullevålseter stiller til start i Rally Dakar. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix FOTO: POPPE, CORNELIUS /

Ullevålseter legger opp

Etter 16 sesonger med ørkenrally gir Pål Anders Ullevålseter seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pål Anders Ullevålseter (46) legger opp.

Det melder 46-åringen selv i en pressemelding.

Etter 16 sesonger med rally i ørken er det slutt for motorsyklisten.

– De siste to årene har det blitt tyngre økonomisk, og energien for å gå på sponsorjakt er ikke lengre 100 prosent tilstede. Utgiftene gjør at jeg biter meg litt i halen, skriver 46-åringen.

– I fjor høst vant jeg Merzuga Rally i Marokko og i januar i år vant jeg Africa Race. Jeg opplevde med dette drømmen om Afrika igjen. Tidspunktet for å gi seg føles derfor veldig riktig, men samtidlig rart, skriver motorsykkelføreren.

Gjennom sin karriere har Ullevålseter kjørt tolv Paris Dakar. I 2010 ble han nummer to i det prestisjetunge løpet. Et av de fineste minnene han har etter karrieren er da han ble verdensmester i 2004.

Motorsykkelføreren takker alle støttespillerne og venner som har hjulpet han i karrieren.

– Støtten fra alle fan, medier, samarbeidspartnere har gjort drømmen virkelig. For den muligheten er jeg evig takknemlig, skriver 46-åringen.

Sporten han har utøvd er ikke helt risikofri. Det er noe motorsykkelføreren har tenkt på.

– I min gren får man hele tiden høre at man må gi seg før det er for sent, med tanke på ulykker. Jeg har aldri vært redd for dette for jeg har alltid kjørt med hodet, det har allikevel ligget i underbevisstheten, fortsetter Ullevålseter.