PÅ BENKEN: Wojciech Szczesny har sittet mye på Arsenal-benken det siste halvåret.  FOTO: GLYN KIRK /
PÅ BENKEN: Wojciech Szczesny har sittet mye på Arsenal-benken det siste halvåret.  FOTO: GLYN KIRK /

– Alle polakker fikk et slag i ansiktet av Arsenal

Tidligere polsk storkeeper mener Arsene Wenger har lurt Wojciech Szczesny.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenals kjøp av Petr Cech er ikke like populært i Polen som i Nord-London.

Årsaken er at de frykter mer benkesliting for landslagskeeper Wojciech Szczesny.

– Alle polakker fikk et slag i ansiktet av Arsenal. Jeg kan tenke meg at Szczesny må være helt knust. Dersom Cech har skrevet en treårskontrakt, så betyr det i realiteten slutten på Wojciechs landslagskarriere. I mine øyne er han fortsatt førstevalg på landslaget vårt, men slik situasjonen er nå, så vil han ikke få spille en kamp. Dette er et stort tap for oss, for han er fryktet i Europa. Da jeg var i Irland i vår, så var det bare to spørsmål før kampen. «Spiller Jakub Blaszczykowski og Szczesny», sier tidligere landslagskeeper Jan Tomaszewski til Przeglad Sportowy.

Mannen som voktet Polens mål i VM i 1974 og 1978 går så langt som å si at Arsenal-manager Arsene Wenger har løyet for landslagssjef Adam Nawalka.

– Adam Nawalka fortalte meg at han snakket med Wenger og han hadde sagt at Wojciech hadde skjerpet seg på trening og ville snart få spille igjen. Men det viste seg å være slike ting som min tante forteller i bursdagsselskap. Det hadde ikke noe med sannheten å gjøre. Wojciech snakket sikkert med klubbledelsen og bestemte seg for å bli og kjempe om plassen med David Ospina. Og så kjøper de plutselig Cech, sier Tomaszewski.

KRITISK: Jan Tomaszewski tror ikke Wojciech Szczesny ante noen ting om at Arsenal var interessert i Petr Cech. FOTO: LESZEK SZYMANSKI /
KRITISK: Jan Tomaszewski tror ikke Wojciech Szczesny ante noen ting om at Arsenal var interessert i Petr Cech. FOTO: LESZEK SZYMANSKI /

Han får støtte av mannen som overtok landslagsplassen hans foran VM i 1982. Josef Mlynarczyk mener Szczesny nå må flytte på seg.

– Jeg vet ikke hvilke planer Wojciech har, men for å utvikle deg som keeper så må du jobbe hardt på trening og få belønning i form av å spille kamper. Det kan se ut til at han må bytte klubb, sier han.

Jacek Kazimierski har også en fortid som landslagskeeper for Polen. Han er ikke like negativ som sine kolleger.

– Cech har spilt bra fordi han har spilt for et veldig godt lag. Jeg lurer på om han ville gjort det samme i QPR. Jeg husker godt Edwin van der Sar, som slapp inn tre og fire mål i hver kamp for Fulham, men da han gikk til Manchester United blomstret han og fremstod som en toppkeeper. Så alt avhenger av hvilken farge du har på drakten. Jeg har sett tsjekkeren gjøre tabber. Etter en eller to, så er det ikke umulig du ser Wojciech tilbake i målet, sier Kazimierski.