PÅGREPET OG TILTALT: Det indiske politiet pågrep raskt seks hjemløse menn etter voldtekten i januar i fjor. FOTO: AP/NTB SCANPIX.
PÅGREPET OG TILTALT: Det indiske politiet pågrep raskt seks hjemløse menn etter voldtekten i januar i fjor. FOTO: AP/NTB SCANPIX.

Dansk kvinne gjengvoldtatt i India: Sa hun hadde HIV for å slippe fri

Den 52 år gamle danske kvinnen som ble voldtatt i India fortalte i retten rystende detaljer om gjengvoldtekten i fjor. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 52 år gammel dansk kvinne ble i fjor vinter voldtatt av en gruppe menn i den indiske hovedstaden Delhi. 

Kvinnen ble truet med kniv og voldtatt etter at hun gikk seg vill i området rundt togstasjonen New Delhi. 

I denne hagen ble den danske kvinnen voldtatt. Foto: AP/NTB SCANPIX.
I denne hagen ble den danske kvinnen voldtatt. Foto: AP/NTB SCANPIX.

Denne uken startet rettssaken i India. Onsdag avga kvinnen sin rystende forklaring om hva som skjedde januarkvelden i fjor. 

Gikk seg vill

Ifølge Times of India fortalte kvinnen at hun hadde vært i India i fjorten dager da voldtekten skjedde. Hun hadde besøkt delstatene Rajasthan og Uttar Pradesh nord i landet, før hun kom tilbake til hovedstaden 13. januar. 

Dagen etter besøkte hun Nasjonalmuseet. Da hun skulle tilbake til hotellet på ettermiddagen gikk hun seg vill. Hun stoppet et mann og spurte om veien. Denne mannen skal da ha truet kvinnen med kniv, for så å ha presset henne inn i en hage. Her ble hun voldtatt på tur av ni menn over tre timer. De robbet henne også for verdisaker. Voldtekten skjedde like ved Delhis kjente kommersielle sentrum Connaught Place. 

Kvinnen brøt sammen flere ganger i retten onsdag. Hun fortalte at hun forgjeves prøvde å overtale mennene til å ikke voldta henne fordi hun var HIV-smittet.

Etter voldtekten ga en av de tiltalte kvinnen et par bukser som hun kunne ha på seg på vei bak til hotellet. En av de tiltalte hjalp kvinnen å klatre over muren, fordi porten inn til hagen var blitt stengt. Hun fant en rickshaw i mørket og kom seg hjem til hotellet. Politiet og den danske ambassaden ble varslet. Dagen etter tok hun fly hjem til Danmark som planlagt. 

Åtte tiltalte

52-åringen er i India sammen med en dansk politimann og en dansk lege som sto for undersøkelsen da kvinnen kom hjem fra India. Disse to skal avgi sin forklaring torsdag.

Et vitne identifiserte åtte av mennene, og seks av dem de tiltalte møter denne uken i retten. De er hjemløse menn  i alderen 22 til 55 år. En av de tiltalte hadde kvinnens ipad, iphone, briller og guidebok på seg da han ble pågrepet.  I tillegg er to mindreårige tiltalt, men må stille for en egen ungdomsdomstol.