SOMMERKOS: Ludvik Kummen (12), Nikolai Kummen (16), Cecilie Sandberg (44) og Erlend Kummen (48) drar ut i båten med en gang de får sjansen. FOTO: MARGRETHE HÅLAND SOLHEIM / TV 2
SOMMERKOS: Ludvik Kummen (12), Nikolai Kummen (16), Cecilie Sandberg (44) og Erlend Kummen (48) drar ut i båten med en gang de får sjansen. FOTO: MARGRETHE HÅLAND SOLHEIM / TV 2

Årets varmeste dag: – Dette er mye bedre enn Syden!

Og ifølge meterologene vil det holde seg – om du er i «riktig» del av landet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Solen steker på Sør-Norge. I Oslo er det er folk i gatene, og uteserveringene på restaurantene er fylt opp. Langs Aker brygge sitter folk og spiser is.

– Dette er mye bedre enn å være i Syden. Det er veldig deilig med en ordentlig, norsk sommerdag, sier Cecilie Sandberg (44). 

HOPPER I HAVET: Guttegjengen nølte ikke med å kaste seg i havet. Selv om de måtte innrømme at vannet var litt kaldt.  FOTO: MARGRETHE HÅLAND SOLHEIM / TV 2
HOPPER I HAVET: Guttegjengen nølte ikke med å kaste seg i havet. Selv om de måtte innrømme at vannet var litt kaldt. FOTO: MARGRETHE HÅLAND SOLHEIM / TV 2

Sammen med Ludvik Kummen (12), Nikolai Kummen (16) og Erlend Kummen (48) dro hun på båttur onsdag. 

– Vi vet ikke hvor mange det blir av disse sommerdagene, så det handler om å nyte dem vi får ordentlig, sier Erlend. 

Holder seg fint

Ifølge meteorologene vil det komme flere slike varme sommerdager fremover. Iallefall denne uken, og dersom du er i den sørlige delen av landet.

Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim får sol og 25 grader ut uken.

SOL: Camilla Skancke Mørstad (21), Tiril Viksløken (21) og Synne Kaasa Børsheim (21) koste seg i solen i Oslo onsdag.  FOTO: MARGRETHE HÅLAND SOLHEIM / TV 2
SOL: Camilla Skancke Mørstad (21), Tiril Viksløken (21) og Synne Kaasa Børsheim (21) koste seg i solen i Oslo onsdag. FOTO: MARGRETHE HÅLAND SOLHEIM / TV 2

Lenger nord er det en helt annen historie. Bodø kan se frem til 14 grader og uvanlig mye nedbør. Tromsø får 12-15 grader, Hammerfest og Kirkenes mellom ni og 13.

– Det er er helt andre luftmasser over Nord-Norge enn her i sør de neste dagene, sier meterolog i Storm, Stig-Arild Fagerli.

Og den første dagen i juli har vært årets varmeste dag i hovedstaden, ifølge meterologisk institutt. Det gjelder også for store deler av Sør-Norge.

I Oslo er den høyeste målte temperaturen 26,5 grader celsius, mens det på Hønefoss og Gulsvik i Buskerud ble målt hele 30,5 grader celcius onsdag.

- CHILL: Kompisene JØrgen Leberg (15), Birk Bakke Pedersen (15), Leo Sponnic (14), Christian Kvam (14) og Adrian Aaslund Cristofoli (14) koste seg på Sørenga i Oslo onsdag.  FOTO: MARGRETHE HÅLAND SOLHEIM / TV 2
- CHILL: Kompisene JØrgen Leberg (15), Birk Bakke Pedersen (15), Leo Sponnic (14), Christian Kvam (14) og Adrian Aaslund Cristofoli (14) koste seg på Sørenga i Oslo onsdag. FOTO: MARGRETHE HÅLAND SOLHEIM / TV 2
SOMMER: Det var sommer og sol i Oslo sentrum onsdag.  FOTO: MARGRETHE HÅLAND SOLHEIM / TV 2
SOMMER: Det var sommer og sol i Oslo sentrum onsdag. FOTO: MARGRETHE HÅLAND SOLHEIM / TV 2

Pause i sola

Langs Aker brygge sitter venninnene Camilla Skancke Mørstad (21), Tiril Viksløken (21) og Synne Kaasa Børsheim (21). De har en fridag fra sommerjobbene og møttes i Oslo for å slappe av i sola.

– Jeg håper det holder seg sånn lenge. I dag er det skikkelig sommer. Det var på tide, nå som det er juli, og jeg håper det blir mange sånne dager de neste par månedene, sier Viksløken.

– Sykt chill

Ved Sørenga i Oslo sentrum møter TV 2 en kompisgjeng som bader. 

– Vi skulle egentlig på Frognerbadet, men det var så lang kø, så vi kom hit istedet. Det er fult over alt, men her er det iallefall plass til å bade, sier Birk Bakke Pedersen (15).

Han hopper ut fra brygga, men når guttene kommer opp innrømmer de at vannet fortsatt ikke holder helt syden-temperaturer. 

– Det er litt kaldt, men det er så varmt i lufta at det ikke gjør noe. Dette er sykt chill, rett og slett, sier Jørgen Leberg (15).