KJENT FJES? Sam, som kvinnen kaller seg, vil gjerne ha kontakt med familien. Hun har lagt ut flere bilder av seg selv på Facebook og ber om hjelp.  FOTO: PRIVAT / FACEBOOK
KJENT FJES? Sam, som kvinnen kaller seg, vil gjerne ha kontakt med familien. Hun har lagt ut flere bilder av seg selv på Facebook og ber om hjelp. FOTO: PRIVAT / FACEBOOK

Dødssyke «Sam» vet ikke selv hvem hun er – bønnfaller verden om hjelp

Den kreftsyke kvinnen ble funnet på et gatehjørne i USA, men ingen vet hvem hun er. Nå har har hun startet en aksjon på Facebook i håp om å finne svar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En blond kvinne, sannsynligvis i 50-årene, ble funnet på et gatehjørne i California februar.

Hun ble funnet av brannmannskap i Carlsbad, utenfor San Diego, og tilstanden var skral. Hun var så vidt ved bevissthet.

Interpol ber om opplysninger om kvinnens identitet. Foto: Politiet.
Interpol ber om opplysninger om kvinnens identitet. Foto: Politiet.

Under legeundersøkelsene ble det raskt slått fast at hun lider av eggstokkreft og led av hukommelsestap. Legene måtte fjerne en svulst på størrelse med en volleyball og de antar at det er svulsten som har ført til at hun har mistet hukommelsen. 

Hun aner ikke selv hvem hun er. 

Det antas at kvinnen er i 50-årene og hun har en lett australsk aksent. Fordi hun frykter at hun vil dø før hun finner tilbake til familien, har hun opprettet et side på Facebook hvor hun ber om hjelp til å finne ut hvem hun er. 

– Det er som om det er en tykk tåke over bevisstheten min, hjernen min og hukommelsen min, som jeg ikke klarer å se igjennom. Jeg husker ingenting. Hvordan havnet jeg her?, sier kvinnen til NBC 7. Hun mener å ha minner fra å ha bodd i Perth i Australia, og sier at hun også mener å ha vært på Hawaii. Hun snakker også noe fransk. 

Etter at kvinnen sto frem har TV-stasjonen fått flere henvendelser av personer som mener de tidligere har truffet kvinnen, men ingen identitet har blitt bekreftet. 

FBI har sjekket kvinnenes fingeravtrykk, men heller ikke det førte saken videre. De har også forsøkt å bruke dataprogram for ansiktsgjenkjenning, men heller ikke dette første frem.

Det er opprettet også en side om kvinnen hos Interpool, hvor politiet ber om informasjon. 

– Jeg håper at noen ser meg, og tenker med en gang «der er hun, der er hun!»