Lille up! er rimeligste Volkswagen på markedet i dag. Det nye billigmerket skal bruke teknologi fra øvrige VW-modeller.
Lille up! er rimeligste Volkswagen på markedet i dag. Det nye billigmerket skal bruke teknologi fra øvrige VW-modeller.

Nytt billig-merke – nybil til 70.000 kroner

Her handler det om å presse prisene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Markedet for de virkelig billige nybilene blir adskillig tøffere når Volkswagen om ikke lenge skal rulle ut sitt eget billigmerke.

Ryktene om dette har gått lenge og nå bekrefter selskapet selv at de skal være klare for lansering i 2018.  Det er snakk om tre helt nye bilmodeller. En SUV, en sedan og en kombi. Og VW har også gått ut med prisen på den rimeligste av bilene. Den skal starte på 8.000 euro, med dagens kurs rundt 70.000 kroner.

Ser på Dacia 

Renault har de siste årene hatt stor suksess med lavprismodellene til sitt undermerke Dacia – noe som virkelig har blitt lagt merke til i resten av bransjen.

Planen til Volkswagen er å bruke teknologi fra modeller som enten har gått ut av produksjon eller nærmer seg slutten av "livsløpet". Da er utviklingskostnadene tatt, samtidig som det meste er velprøvd.

Norges rimeligste SUV ble mye billigere

Lave lønninger

Bilene skal bygges i Kina, og underveis i planleggingen er det også lagt opp til at produksjonen skal være svært effektiv. Dette kombinert med lave lønninger, skal gjøre at billigmerket skviser kostnader der det er mulig.

Foreløpig sier ikke Volkswagen mer om hvilke markeder de ser for seg, ut over at det ligger an til eksport også. Men Kina blir naturligvis et svært viktig for det nye billigmerket.

Slik skal de bli størst i Kina

Snudd Skoda

Nettopp biler fra Kina er en av de tingene den vestlige bilbransjen frykter i årene som kommer. Spørsmålet er ikke om de kommer, men når de kommer. Og da vil de merkene som i dag selger hovedsaklig på pris, få det enda tøffere.

VW-konsernet har gjennomført en imponerende snuoperasjon hos sitt tsjekkiske undermerke Skoda. De er nå på vei bort fra lavprisstempelet, noe som igjen frigjør plass til et rimeligere merke "nederst" i VW-hierarkiet. 

Les mer: Nå har Skoda-vitsene forstummet

Om tre år kommer VWs nye billigmerke på banen, dette er dagens minstemann up!.
Om tre år kommer VWs nye billigmerke på banen, dette er dagens minstemann up!.

Gjør comeback med nybil til 67.000 kroner