HØY: Terroristen Seifeddine Rezgui brukte 47 minutter på å drepe 38 turister på stranda i Tunisia sist fredag. Foto: APTN
HØY: Terroristen Seifeddine Rezgui brukte 47 minutter på å drepe 38 turister på stranda i Tunisia sist fredag. Foto: APTN

Tunisia-terroristen var høy på kokain

Seifeddine Rezgui (23) skal også ha stoppet opp og tatt selfies med noen av sine ofre under terrorangrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Seifeddine Rezgui startet sitt drapsraid sist fredag på stranden utenfor Sousse i Tunisia, var han kraftig ruset, trolig på kokain.

Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten, melder Mirror.

Etterforskningen har avdekket at Rezgui hadde en liten bombe på seg i en skulderbag da han ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker.

Rafkhe Talari og Mohamed bin Abdallah er etterlyst etter terrorangrepet. Foto: APTN
Rafkhe Talari og Mohamed bin Abdallah er etterlyst etter terrorangrepet. Foto: APTN

Man har også funnet mobiltelefonen hans, som han kastet på havet mens han løp langs stranden på slutten av drapsraidet.

Der skal etterforskerne ha funnet bilder hvor Rezgui poserte og tok selfies med noen av sine drepte ofre, skriver Daily Mail.

Dette samsvarer med hva vitner også har beskrevet, at Rezgui lo mens han skjøt, opptrådte rolig og forsøkte aldri å flykte.

Rezgui og de to andre som trolig medvirket til terrorangrepet skal ha fått opplæring i januar i år av IS-sympatisører i Libya.

Å ruse seg på sentralstimulerende midler for å føle seg uovervinnelig er en vanlig metode når krigere fra Den islamske staten, IS, er med på angrep eller utfører terrorhandlinger.

38 personer ble drept i angrepet, de fleste var britiske turister som lå på strandstoler nede ved stranden ved Hotel Imperial Marihaba, vel 15 kilometer fra byen Sousse.

Rezgui ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker vel 47 minutter etter at han tok frem en Kalashnikov han hadde gjemt i en strandparasoll og startet terrorangrepet.

Samme terrorcelle

Etterforskere fra Storbritannia bistår tunisiske myndigheter i å kartlegge hva som skjedde, og ikke minst finne ut av om det faktisk var flere enn kun Rezgui som stod bak.

Etterforskerne mener å ha avdekket at Rezgui tilhørte samme terrorcelle som sto bak terrorangrepet på Bardo-museet i hovedstaden Tunis i mars i år der 22 personer ble drept.

21 av disse var utenlandske turister.

På flukt til Europa

To personer er mistenkt for å ha hjulpet Rezgui eller direkte medvirket til terrorangrepet fredag.

Begge, Raffique Tayari og Mohammed bin Abdallah, er etterlyst av tunisiske myndigheter.

Tayari skal ha varslet sin familie at han er trygg og på vei til Italia via Libya.

Familien hevder han forlot sitt hjem i Tunisia for sju måneder siden, men at han ringer dem jevnlig.

Hans far benekter at sønnen er terrorist eller tilknyttet terrorangrepet sist fredag.