Video av «Frankenstein-kjøttet» spres på nett – men er den ekte?

Dette pulserende kjøttstykket har gjort tusenvis til vegetarianere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En video av det tabloidene kaller «Frankenstein-kjøttet» spres på nett.

I videoen, som du kan se øverst, filmer det som skal være en kinesisk kvinne et kjøttstykke hun akkurat har kjøpt.

Kvinnen, som ifølge The Mirror kalles «Fru Cheng» og bor i Shandong-provinsen, hevder over kinesiske CCTV News at da hun la kjøttet på kjøkkenbenken, begynte det å pulsere.

STERKE REAKSJONER: Kommentarfeltet på CCTV News sine Facebook-sider er fullt av mennesker som erklærer at de herved er blitt vegetarianere. Faksimile/Facebook
STERKE REAKSJONER: Kommentarfeltet på CCTV News sine Facebook-sider er fullt av mennesker som erklærer at de herved er blitt vegetarianere. Faksimile/Facebook

Da fant hun angivelig frem kameraet sitt og filmet det som har blitt et av ukas mest sette klipp på nett.

«Det ekleste jeg har sett»

Videoen er delt tusenvis av ganger, gjerne under kommentarer som «Det ekleste jeg har sett» og «Her er grunnen til at alle burde slutte å spise kjøtt».

Minst like mange hevder på CCTV News sine Facebook-sider at de er blitt vegetarianere etter å ha sett snutten.

Andre kommenterer at det umulig kan være snakk om «levende» kjøtt, og at det som ser ut som pulsering egentlig er larver som kryper inni kjøttet.

Slakteren Chris Martin sier til 9News at kjøtt kan pulsere på denne måten, men da kun i rundt 90 sekunder etter at dyret er slaktet. 

– Når et dyr blir slaktet, kommer det gjerne ufrivillige spasmer, sier han, og legger til at sjansen for at det kan skje er minimal.  

Han sier at klippet kan være ekte, men at det er lite sannsynlig.

Nyhetskanal: – Klippet er ekte

Slakterens påstand får nok det til å gå et lettelsens sukk gjennom mange kjøttspisere, men CCTV TV står på sitt, og på sine Facebook-sider skriver de at videoen er ekte.

«Kvinnen som kjøpte kjøttstykket valgte å filme det i stedet for å spise det. Helseeksperter sier at kjøttet er spiselig, og at rykningene skyldes nervetråder som ikke hadde dødd. Deilig», skriver de.  

– Helt ufarlig

Matvarekspert Lv Suwen sier til News at det ikke ville vært noe problem å spise det pulserende kjøttet.

– Dyret var nylig slaktet, og rykningene skyldes nervetråder rundt musklene som ikke har dødd. Vanligvis går dette over etter kort tid. Kjøttet er spiselig og veldig, veldig ferskt, sier hun.

Mange har lurt på om rykningene og pulseringen kan skyldes kjemikalier som er tilsatt kjøttet, men Suwen sier at hun har jobbet med kjøtt i en årrekke og aldri verken sett eller hørt om kjøtt som blir «levende» på grunn av dette.

– Bare slapp av. Kjøttet er helt ok å spise, avslutter hun.