MYSTERIUM: Tre prikker kan observeres i videoen. Nå går diskusjonen høyt om hva det kan være. FOTO: SKJERMDUMP / YOUTUBE
MYSTERIUM: Tre prikker kan observeres i videoen. Nå går diskusjonen høyt om hva det kan være. FOTO: SKJERMDUMP / YOUTUBE

De troende er sikre: Her forlater tre UFOer jorda

NASA-video viser angivelig tre objekter som skyter ut fra atmosfæren, før videoen brått kuttes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klippet er angivelig hentet fra NASAs videostrøm fra den internasjonale romstasjonen og går nå sin seiersgang på nettet.

Tre små objekter ser ut til å komme farende ut fra jordas atmosfære. Rett etter skal signalet ha blitt kuttet.

Så hva kan det være? NASA har ikke kommet med noen forklaring. UFO-folket er imidlertid sikre på at videoen beviser at Jorden besøkes av vesener fra andre planeter. En kommentator formulerer seg slik:

– Jeg elsker hvordan de bare kutter videostrømmen, det blir så åpenbart at de vet hva som skjer.

Andre har en mer kritisk holdning til videoen og mener det både kan være satellitter eller romsøppel. Noen er skråsikre på at videoen er falsk.

Ole Jonny Brænne, styreleder i UFO-Norge, tok en titt på videoen på oppfordring fra TV 2. Han er langt fra overbevist.

– For det første ligger videoen på Youtube, og der kan hvem som helst poste hva som helst. Det ligger masse lignende klipp rundt omkring, sier Brænne til TV 2.

Om videoen er ekte, mener han det kan dreie seg om iskrystaller. Han er nokså sikker på at det ikke er satelitter.

Grunnen til at nettopp denne videoen har fått oppmerksomhet, kan ifølge Brænne være at det dreier seg om objekter som ser ut til å bevege seg bort fra Jorden.

– Samtidig er det umulig å vurdere ut fra videoen. Den er jo tatt fra verdensrommet, og hvor langt unna lyspunktene er og om de beveger seg mot eller fra kamera er ikke mulig å si.

Uansett kommer nyheten akkurat i tide til den internasjonale UFO-dagen, som markeres 2. juli. Ifølge UFO-dagens nettsider er dette en fin anledning til å se på UFO-filmer eller å snakke med venner om muligheten for liv på andre planeter.