UTVIST: Anela Pritchard ga lærerne på skolen klar beskjed om hva hun mente om dem. Det fikk 15-åringen utvist fra skolen.  FOTO: FACEBOOK
UTVIST: Anela Pritchard ga lærerne på skolen klar beskjed om hva hun mente om dem. Det fikk 15-åringen utvist fra skolen. FOTO: FACEBOOK

Anela (15) skulle holde en tale om det som engasjerte henne. Da ble hun utvist fra skolen

Da elevene skulle holde et innlegg om noe som engasjerte dem raste Anela (15) mot sine egne lærere. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anela Pritchard (15) og hennes medelever på Napier Girls' High School på New Zealand fikk i oppgave av læreren sin å holde et innlegg i klassen om noe som engasjerte dem. 

Betalt for å lære bort 

Og da var ikke 15-åringen i tvil om hva hun ville si, og hvem hun ville si det til. 

Anela bestemte seg for å gå hardt ut mot sin egne lærere på skolen, hvor late og uinspirerte hun mener de er, og hvor mye av det de lærer bort som er irrelevant. 

– Vi har alle lærere som ikke liker jobben sin, som er mest opptatt av dårlig lønn og nedbemanninger. Det får oss til å føle oss som idioter og lite verdt, sa Pritchard i innlegget i klasserommet. 

15-åringen har også postet innlegget på Facebook. 

– Det er sånne lærere som får oss studenter til å droppe timene og ikke gå skolen. De tror ikke vi er flinke nok i enkelte fag, og vi føler oss dumme. Lærere er betalt for å lære oss. De får ikke betalt for å dele ut et ark og så bare sitte der, raser Anela. 

For å være helt sikker på at alle skulle få med seg budskapet sendte Anela også innlegget til skolens ledelse og lærere. 

– På ungdomsskolen burde vi lære om den reelle verden, hvordan vi betaler skatt, søke på jobber, lån på huset, kjøpe en bil og andre ting vi faktisk får bruk for, mener Anela. 

Utvist 

Ifølge New Zealand Herald ble jenta utvist fra skolen etter å ha holdt presentasjonen i klassen. Da Anela kom hjem hadde nemlig faren hennes fått beskjed om at datteren ikke var velkommen tilbake på skolen før hun hadde hatt et møte med rektor. 

– Jeg skjønner at denne metoden ikke for alle, men det er det for meg. Og derfor gjorde jeg det, sier hun. 

Faren til Anela sier han støtter datteren, og mener hun burde få en unnskyldning fra skolen. 

– Skolen gjorde alt for å redde seg selv, noe jeg absolutt forstår. Men jeg tror ikke Anela er så fornøyd med hvordan hun blir behandlet, sier faren til Anela. 

Noen dager senere fikk 15-åringen lov til å komme tilbake på skolen.