FERDIG: Tor Ole Skullerud slutter som hovedtrener i Molde FK etter årets sesong. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FERDIG: Tor Ole Skullerud slutter som hovedtrener i Molde FK etter årets sesong. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Derfor slutter Skullerud i Molde

Tor Ole Skullerud slutter som hovedtrener i Molde FK etter årets sesong, bekrefter eliteserieklubben.

Tor Ole Skullerud informerte klubben om ønsket om å bli løst fra kontrakten i midten av juni. Nå bekrefter Molde FK at Skullerud slutter som hovedtrener etter 2015-sesongen. 

Dette skriver klubben på sine hjemmesider

Familiære årsaker

Skullerud har vært Molde-trener siden starten av fjoråret og ledet laget til serie- og cupgull i sin første sesong. Treneren hadde i utgangspunktet en opsjon på et tredje år i kontrakten. I et videointervju på Moldes nettside, begrunner han avskjeden med romsdalsklubben med familiære årsaker.

– Familien min er det aller viktigste jeg har. Det handler litt om at jeg vil være sammen med dem, sier treneren som flytter hjem til Bærum etter sesongen.

Solgte huset

Det har i lengre tid blitt spekulert i Molde-trener Tor Ole Skulleruds fremtid. Allerede i forrige uke kunne TV 2 erfare at en beslutning var tatt

Familien flyttet tilbake til Bærum i mai, etter at de solgte huset i Molde. Skullerud understreker at beslutningen ikke var enkel, men at han er glad for at ballen nå er lagt død.

– For meg er det energiforløsende å bli ferdig med spekulasjonene om hvordan dette henger sammen, sier 44-åringen i intervjuet.

– Jeg har et halvt år igjen i Molde, og det har jeg tenkt å bruke ekstremt godt. Vi skal bare kjøre på, vi skal få en høst som Molde fotballklubb kan være stolte av, legger han til.

Direktøren beklager

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen beklager at Tor Ole Skullerud slutter, men sier han har forståelse for beslutningen. 

– Det var ikke sånn vi så for oss at samarbeidet skulle ende. Da Tor Ole ble ansatt hadde vi en klar intensjon om at det skulle vare i minst tre år og kanskje enda lenger. Men det finnes ikke argumenter mot det valget Tor Ole nå gjør. Vi har enorm respekt for at han er så tydelig på at han vil prioritere familien, sier Nordstrand Jacobsen til Romsdals Budstikke.