BETALTE IKKE: Hellas, her ved statsminister Alexis Tspras, betalte ikke avdraget til det internasjonale pengefondet IMF. FOTO: PETROS GIANNAKOURIS
BETALTE IKKE: Hellas, her ved statsminister Alexis Tspras, betalte ikke avdraget til det internasjonale pengefondet IMF. FOTO: PETROS GIANNAKOURIS

Fristen er ute: Hellas betalte ikke avdraget

Hellas har ikke betalt låneavdraget på 1,6 milliarder euro innen fristen ved midnatt natt til onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hellas betalte ikke låneavdraget på 1,6 milliarder euro til IMF innen fristen ved midnatt natt til onsdag. Fondet sier at det «etter hvert» vil vurdere å innvilge grekerne en betalingsutsettelse.

Det internasjonale pengefondet (IMF) bekreftet kort tid etter fristens utløp at det ikke har mottatt avdraget tilsvarende omtrent 13 milliarder norske kroner.

Den manglende betalingen er den største i IMFs historie, og ifølge Reuters er Hellas det første i-landet som har vært på etterskudd med en betaling til fondet. Forrige gang et land misligholdet et lån til IMF, var Zimbawe i 2001.

– Jeg bekrefter at tilbakebetalingen på 1,2 milliarder SDR (IMFs valuta) fra Hellas til IMF i dag ikke er mottatt. Vi har informert vårt hovedstyre om at Hellas er i restanse og bare kan motta IMF-finansiering dersom når denne er opphevet, sier IMFs talsmann Gerry Rice.

Etter en lang dag med mislykkede forsøk på å i stand en ny avtale, sendte den greske regjeringen en forespørsel til IMF om betalingsutsettelse til november.

Rice bekrefter at fondet har mottatt søknaden og sier at styret vil vurdere den «etter hvert»

NTB/TV 2