FIKK HOLDE STIKKA: Ett av bildene som Victoria Xipolitakis postet på Twitter. Hun fortalte til journalister at hun fikk styre flyet under takeoff. FOTO: SKJERMDUMP FRA TWITTER / PRIVAT
FIKK HOLDE STIKKA: Ett av bildene som Victoria Xipolitakis postet på Twitter. Hun fortalte til journalister at hun fikk styre flyet under takeoff. FOTO: SKJERMDUMP FRA TWITTER / PRIVAT

Piloter får sparken etter cockpit-flørt med Playboy-modell (29)

De argentinske pilotene lot modellen Vicky Xipolitakis styre flyet. Resultatet er oppsigelse og søksmål fra sure passasjerer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pilotene Patricio Zocchi Molina og Federico Matias Soaje var ikke sene om å invitere den greskfødte TV-kjendisen Victoria Xipolitakis inn i cockpiten.

Xipolitakis er kjent fra argentinsk Big Brother, men også fra den greske utgaven av Playboy, skriver Fox News.

Lekket videoer til pressen

Hvilket av disse CV-punktene som fikk pilotene til å miste gangsynet, er ukjent. Men de var i skyene da struttedamen besøkte dem i cockpit. Så glade var de, at de lot henne styre flyet en liten periode.

Hun oppholdt seg sammen med pilotene mesteparten av den timelange flyturen, og tok flere bilder og videoer. Noen av disse lekket ut til pressen i forrige uke. 

Fikk lov til å styre

I den ene videoen får hun en av pilotenes tillatelse til å styre flyet under takeoff. 

– Skal jeg gjøre det? Er du sikker? Vil ikke noe gå galt? spør hun på opptaket. 

I en melding til programlederen i TV-showet «Infama» (beryktet), tilbyr hun videoer fra flyturen, og skriver: 

– Jeg har seks videoer. Jeg var knapt kommet om bord i flyet før de inviterte meg inn. Jeg styrte flyet under takeoff, skriver hun ifølge Fox News.

Sparket og anmeldt

På den ene videoen påpeker hun også at den ene piloten kikker på mobiltelefonen sin under takeoff. 

– Legg fra deg den telefonen. Jeg får panikk, sier hun. 

Flyselskapet Aerolinas Argentinas la tirsdag ut en pressemelding på sine nettsider, der de opplyser at pilotene blir oppsagt. Også andre blant personalet som er ansvarlig for hendelsen, blir oppsagt. 

– Pilotene og passasjeren som var involvert, vil bli stilt til ansvar strafferettslig for å ha vært til fare for flysikkerheten, heter det i pressemeldingen fra flyselskapet

Som om ikke det er nok, vil elleve av de 36 passasjerene slå seg sammen om et felles søksmål mot flyselskapet. De vil hevde i retten at cockpit-trioen har satt livene deres i fare.

Victoria Xipolitakis på sin side er utestengt fra flyselskapet, og nektes å være passasjer de neste fem årene.