Davys private drama: Trodde datteren var død etter festival-tragedie

Davy Wathne forteller om den verste natten i sitt liv. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag er det 15 år siden ni mennesker mistet livet under Roskilde-festivalen. Åtte av ofrene ble klemt ihjel under en konsert med Pearl Jam. 

Deler minner fra tragedien

Det var sent. Regnet høljet ned og marken var gjørmete. 

VG-journalist Stein Østbø minnes lyset som gikk fra scenen, og ble slått på over hele festivalplassen. Musikken som stoppet. Skrikene som ble høyere. Plutselig så han Pearl Jams vokalist, Eddie Vedder, på kne ved scenekanten. Han ber publikum ta et skritt tilbake, flere ganger. 

Stein Østbø deler sine minner i God sommer Norge. Han forteller at vokalisten ser hva som er i ferd med å skje, men ikke kan gjøre noe. Til slutt bøyer Vedder hodet fortvilet i hendene og gråter. 

Ringte datteren i sju timer

Det var kaotiske tilstander. Mobilnettet fungerte nærmest ikke. Midt oppe i dette var også Davy Wathne datter. Programlederen kaller natten den verste i sitt liv. 

Han forteller at han fikk en melding fra datterens kjæreste. «Det har skjedd noe på Roskilde. Jeg får ikke kontakt med Ane.»

Sikker på at datteren hadde omkommet

Davy var på et utested i Bergen. Klokka var halv to på natten. Han satte seg i bilen og ringte. Der satt han til halv ni på morgenen og ringte og ringte og ringte. 

– Jeg husker at ryddebilen kom og feide gatene. Jeg glemmer det aldri. Jeg var sikker på at hun var omkommet.

Halv ni på morgenen fikk Davy endelig svar i den andre enden. 

– Da bare strømmet tårene. Det var en enorm lettelse.