Eva (69) har fått 3200 brev etter at sønnen la ut sjekkevideo på YouTube

Nå har hun svart noen av dem... 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aleksander Lyngaas (36) mener moren hans, Eva, fortjener en god mann, og laget i hemmelighet en rørende og ærlig video om hvem hun er. Historien har gått verden rundt.

Nå er videoen er nå vist ni millioner ganger på YouTube og det har kommet inn 3200 brev så langt.

Kun to-tre brev fra nordmenn

Over 80 prosent av brevene en hyllest til Eva hvor den som skriver takker henne for at hun har gitt dem mot og inspirasjon til å gi kjærligheten et nytt forsøk. Rundt 300 brev er faktiske frierbrev, og derav er bare to-tre brev fra norske menn.

Ønsker seg en norsk mann

Når mamma Eva Lyngaas (69) og sønnen Aleksander gjester God sommer Norge legger hun ikke skjul på at hun aller helst ønsker seg en norsk mann. 

– Jeg ønsker meg en mann som kan dele sin norske familie med meg. Jeg har en liten familie i Norge, men før jeg kom hit hadde jeg en stor familie, forteller Eva, som opprinnelig er fra Tsjekkia men har bodd i Norge i mange år. 

Er mye alene

Eva forteller at hun har en begrenset vennekrets, og at hun tilbringer mye tid alene etter jobben. 

– Jeg synes ikke det er moro å være alene. Jeg vil gjerne ha en venn ved siden av meg resten av livet. En jeg kan dele opplevelser med. 

Rørt over engasjementet

Sønnen Aleksander har lest absolutt alle svarene som har kommet, og er rørt og stolt over engasjementet. 

– Jeg har grått og ledd og er overveldet over historiene folk deler. Mor har nå et helt bibliotek med vakre ord og brev som hun kan bla frem hvis hun føler seg nedenfor en dag, sier Aleksander. 

Og har Eva funnet en mann ennå? 

– Jeg har svart på to brev, og venter nå på svar tilbake.