NY TILTALE: Det går mot en ny runde i retten for tv-danseren Julio Kopseng. Foto: TV 2
NY TILTALE: Det går mot en ny runde i retten for tv-danseren Julio Kopseng. Foto: TV 2

Julio Kopseng tiltalt for sju nye voldtekter

TV-danseren ble i februar dømt til 15 års forvaring for flere hundre voldtekter mot ni kvinner. Nå er han tiltalt igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Tiltalen er datert 18. juni, og ble forkynt for Kopseng 22. juni, sier Kirsti Guttormsen ved Oslo statsadvokatembeter til Dagbladet.

I mai ble det kjent at ni nye voldtektssaker mot Kopseng ble sendt til til statsadvokaten for vurdering av tiltale. Nå er det klart at sju av disse sakene har endt opp med en tiltale.

– Så vidt vi kjenner til, er han den personen i Norge som er blitt anmeldt av flest personer for voldtekt, sa politiadvokat Andreas Strand til Aftenposten i mai.

Erkjenner ikke skyld

Kopsengs forsvarer Djordje Borojevic sier til TV 2 at Kopseng ikke har forklart seg om forholdene som er beskrevet i den nye tiltalen, men han erkjenner ikke straffskyld.

– Er det slik at han erkjenner å ha hatt sex med disse kvinnene, men mener at det ikke var voldtekt?

– Det har jeg ingen kommentar til nå, sier Borojevic.

– Holdt meg fast

TV 2 fortalte i mai historien til «Hege», en av kvinnene som anmeldte Kopseng for en voldtekt på et feriested i 2006. Denne hendelsen er omfattet av den nye tiltalen.

– Han ville bare gi meg litt massasje. Han ble veldig intim og jeg sa jeg ikke ville gå lengre. Han presset på og jeg måtte skrike til ham for å få ham til å skjønne at jeg ikke ville, fortalte kvinnen til TV 2 via en bekjent.

I stedet holdt han henne hardt fast og prøvde å roe henne ned.

– Og så kjørte han på. Det gikk veldig kjapt og da ga jeg egentlig bare etter, fortalte hun.

Stor fare for nye overgrep

Kopseng er tidligere dømt to ganger for voldtekter. I 2013 ble han dømt for å ha voldtatt to kvinner, og i februar ble han dømt til forvaring for en lang rekke voldtekter. Retten fant ham blant annet skyldig i flere hundre voldtekter mot hans tidligere kjæreste.

Retten mener det er et mønster at Kopseng brått endrer oppførsel og blir truende. Etter voldtektene oppfører han seg igjen som om det har foregått frivillig og samtykkende sex. Oslo tingrett mener det er høy risiko for at Kopseng vil kunne utøve seksuell vold også i fremtiden, og dømte ham til 15 års forvaring med en minstetid på ni år.

Den tiltalte har livnært seg som danser, og har tidligere opptrådt både på NRK og på TV 2. De nye tiltalepunktene har en minstestraff på tre års fengsel.