DREPT: To brødre har frem til nå sittet varetektsfenglset mistenkt for å ha drept Lisa Holm (17). Den ene blir nå løslatt. FOTO: TV 2/PRIVAT
DREPT: To brødre har frem til nå sittet varetektsfenglset mistenkt for å ha drept Lisa Holm (17). Den ene blir nå løslatt. FOTO: TV 2/PRIVAT

Den yngste broren løslatt fra varetekt i Lisa Holm-saken

Den yngste av de to brødrene som er siktet for drapet på 17 år gamle Lisa Holm i Sverige, er løslatt fra varetekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aktor Lars-Göran Wennerholm har valgt å ikke søke forlenget varetektsfengsling for 31-åringen fordi de tekniske bevisene mot ham er svekket.

Påtalemyndigheten mener derimot at bevisene mot den eldre broren, en 35-åring, har styrket seg og har bedt om at han varetektsfengsles i ytterligere to uker.

Brødreparet fra Litauen samt ektefellen til den ene broren, ble pågrepet samme dag. Ektefellen ble senere løslatt av politiet. 

De to mennene er begge i 30-årsalderen. De har oppholdt seg som gjestearbeidere i Sverige. 

Forsvant

Lisa Holm ble sist sett i live søndag 7. juni da hun skulle dra fra kafeen hun jobbet på utenfor Lidköping.

Like før hun var ferdig på jobb i det lille tettstedet Blomberg søndag kveld, sendte Lisa en SMS til foreldrene sine som fortalte at hun skulle kjøre hjem på mopeden sin. Hjemturen til Skövde skulle ta omkring én time.

Da Lisa ikke kom hjem dro foreldrene for å lete etter henne. De fant mopeden med nøklene i tenningen.

Det ble satt igang en storstilt leteaksjon etter jenta, hvor både politiet og frivillige deltok. Hendelsen satte et stort preg på lokalsamfunnet. Svensk politi gikk også ut å fortalte at denne saken gjorde sterkt inntrykk på de ansatte.

Lisa ble funnet drept natt til 13. juni.

TV 2/ NTB