SYND: TV 2s fotballekspert Mini synes det er synd at overgangen gikk i vasken, men synes også det er flott at Rosenborg er prinsippfast når det gjelder økonomi. Foto: Montasje/Scanpix
SYND: TV 2s fotballekspert Mini synes det er synd at overgangen gikk i vasken, men synes også det er flott at Rosenborg er prinsippfast når det gjelder økonomi. Foto: Montasje/Scanpix

– All ære til Rosenborg, som står på det de har bestemt

Mini roser Rosenborg for å stå på kravene, men synes det er synd at Sané ikke kommer til klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vieux Yakhya Sané blir ikke Rosenborg-spiller. Det bekreftet Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye til TV 2 tirsdag.

Klubben og spilleren ble ikke enige om de personlige betingelsene. Trønderne jakter en midtstopper etter at det ble klart at Stefan Strandberg forlater klubben til fordel for russiske Krasnodar.

TV 2s fotballekspert Mini mener Sané ville blitt en god forsterkning for trønderne, men poengterer at Rosenborg ikke har de samme ressursene som tidligere.

Klubben har en klar linje på lønn

– Jeg synes det er synd. Spesielt for Rosenborg som ville fått en god stopper. Nå praktiserer Rosenborg en streng økonomi. Klubben har en klar linje på hva de kan strekke seg til på lønn til spillere.

– Nå var de ikke villig å møte Sanés krav og all ære til klubben som sier at vi står på det som har bestemt, fortsetter Mini.

Han synes også det er synd for Sané at avtalen gikk i vasken.

– Jeg håper for Sanés del at det dukker opp andre muligheter, utdyper TV 2s fotballekspert.

Må bruke vinduet godt

Med Strandberg på vei ut og en tynt besatt midtbane mener Mini at klubben nå må bruke sommerens overgangsvindu godt.

– Akkurat nå er det tynt. På lørdag mot Molde hadde dem Riku Riski og Tomás Malec på benken. Ellers så satt det tre juniorspillere der. Både jeg og Kåre husker fra Nils Arne sin tid at han brukte 13/14 spillere i løpet av en sesong.

– Men skal de gjøre noe i et gruppespill i Europa League, så må de ha inn en midtbanespiller og en forsvarsspiller.

Søker etter spillere med ambisjoner

– Hvilken spiller er det du ser på markedet nå som kan gå inn å forsterke midtforsvaret til Rosenborg nå?

– Jeg klarer ikke si at den spilleren kan gå inn å forsterke laget. De stopperne som Rosenborg søker er spillere som har ambisjoner om spill i Europa, forklarer Mini.

Fotballeksperten er ikke med på at klubben ha inn en midtstopper. Han mener heller klubben bør prioritere midtbanen.

– De har Reginiussen som snart er tilbake etter skade. Skulle de få skader på midtbanespillere, så kan det bli tynt. De må ha minst ha to klassespillere i sentrallinjen. En midtbanespiller og gjerne en forsvarspilleren, sier Mini.