Norsk redningsskip overleverer 419 nye båtflyktninger til Italia

CATANIA, SICILIA (TV 2): Det norske skipet Siem Pilot la tirsdag til havn i Catania med 419 båtflyktninger om bord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske redningsskipet Siem Pilot la i morgentimene tirsdag til havn i Catania på Sicilia, med 419 flyktninger fra Middelhavet ombord.

Flere skip samarbeidet

Flyktningene som kom til Catania ble først tatt hånd om av et annet hjelpeskip i Middelhavet som drives av flere hjelpeorganisasjoner. Deretter ble de overlevert til Siem Pilot ute på havet.

Noen av flyktningene ble hentet opp fra fartøyene de opprinnelig la ut med. 

SIEM PILOT: Den norske redningsbåten Siem Pilot her på Sicilia i Italia. (Foto: TV 2)
SIEM PILOT: Den norske redningsbåten Siem Pilot her på Sicilia i Italia. (Foto: TV 2)

– I Catania har det kommet alt fra spedbarn til syke mennesker i dag. Flyktningene er allerede i ferd med å bli tatt ut fra båten hvor de blir tatt imot av italienske Røde Kors, sier Fredrik Græsvik, som er i Italia. 

Fraktes til asylmottak

– De får vann og mat, før de skal skal gjennom en legesjekk og settes på busser som skal frakte de til asylmottak, sier Græsvik. 

Tirsdagens operasjon er den andre Siem Pilot har hatt. Onsdag forrige uke satte skipet 768 flyktninger i land i Palermo på Sicilia som de hadde plukket opp fra båter i Middelhavet.

Ledes av Kripos

Regjeringen besluttet i april å sende det norske skipet til Middelhavet. Siem Pilot skal i første omgang inngå i EU-operasjonen Triton de neste fem månedene.

Fartøyet har et mannskap på 15, i tillegg til åtte politifolk og ti personer fra Forsvaret. Det er Kripos som leder oppdraget.

Onsdag forrige uke satte skipet 768 flyktninger i land i Palermo på Sicilia som de hadde plukket opp fra båter i Middelhavet. 

Se video øverst i saken.