Transportfly styrtet i boligområde – 141 omkommet

141 personer har omkommet etter at et militært transportfly styrtet inn i et hotell og flere bolighus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Politiet bekrefter natt til onsdag at dødstallet er steget til 141 personer. 19 av de omkomne befant seg på bakken der flyet styrtet. 

Et militært transportfly styrtet tirsdag inn i et hotell og flere andre hus i byen Medan på den indonesiske øya Sumatra, opplyser redningstjenesten. 

Ulykken skjedde kort tid etter at flyet tok av fra Soewondo-basen. Agus Priatna fra det indonesiske flyvåpenet opplyser til den lokale tv-stasjonen MetroTV at flyet, som har vært i tjeneste siden 1964, kan ha fått tekniske problemer.

Piloten ba om å få returnere til Soewondo, men da flyet svingte til høyre, styrtet det i bakken og traff en bygning, forteller Priatna ifølge nyhetsbyrået AP.

Medan er landets tredje største by. Ulykken skjedde like før klokken 12 lokal tid.

C-130: Det var et slikt fly som styrtet i Indonesia tirsdag. Denne maskinen tilhører det pakistanske flyvåpenet. AFP PHOTO / TED ALJIBE
C-130: Det var et slikt fly som styrtet i Indonesia tirsdag. Denne maskinen tilhører det pakistanske flyvåpenet. AFP PHOTO / TED ALJIBE

Bilder fra stedet viser brennende vrakrester og en stor menneskemengde som ser på og filmer mens redningsmannskaper gjennomsøker ulykkesstedet. Flere bygninger har tydelige skader.

– Jeg så flyet komme fra flyplassen, og det tippet mot en side. Så så jeg røyken, sier en beboer til nyhetsbyrået AFP.

Det er andre gang på ti år at et fly styrter i et nabolag i Medan. I september 2005 styrtet en Boeing 737 fra Mandala Airlines like etter avgang fra Polonia-flyplassen i Medan. 143 mennesker omkom. 30 av dem var på bakken.

C-130 med tilnavnet Hercules er et militært transportfly som produseres av Lockheed Martin. Maskinen brukes over hele verden, også av det norske forsvaret. 15. mars 2012 styrtet en norsk Hercules-maskin i fjellet Kebnekaise i Nord-Sverige. Fem personer omkom.

(©NTB/TV 2)