Juventus' Paul Pogba FOTO: MIKE EGERTON /
Juventus' Paul Pogba FOTO: MIKE EGERTON /

Fotballryktene:
– Chelsea legger penger og spillere på bordet for Pogba

Og Liverpool nærmer seg tre nye signeringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er kommet til junis siste dag.

I morgen skriver vi 1. juli og da er overgangsvinduet åpent for store og små.

Da kan klubblederne igjen finne frem kredittkortene sine og tilby lønningsposer som en hver vanlig lønnstaker bare kan drømme om.

Og da må vi jo ta en grundig gjennomgang av de heteste ryktene, dagen før dagen.

Chelsea-eier Roman Abramovitsj har holdt seg rolig så langt i sommer. Men det er vel ingen som tror at oligarken går gjennom hele overgangsvinduet uten å bruke penger. Og nå skal han ha begynt å bevege på seg på soldekket på yachten sin. For ifølge Diario Sport har de kongeblå fra den britiske hovedstaden nå bydd 440 millioner kroner pluss Oscar for Paul Pogba. Det kan også bli aktuelt å legge Juan Cuadrado inn i potten. Men når det først kommer et bud på bordet, så vil nok også Barcelona og Paris Saint-Germain komme på banen. Barca håper at de kan få Juventus til å vente med å selge midtbanespilleren til de igjen har lov til å kjøpe spillere. Mens PSG har flere spillere de vurderer å la gå motsatt vei for Pogba.

Med Petr Cech omsider på plass i Arsenal, er det klart for keeperjakt for Chelsea. Forrige sesong måtte tsjekkeren steppe inn for Thibaut Courtois totalt 15 ganger. Det viser at klubben har behov for et fullgodt alternativ dersom belgieren blir skadet. I øyeblikket er det Jamal Blackman som er mannen Jose Mourinho må stole på dersom Courtois er indisponert for en kamp. Da er det kanskje ikke så overraskende at Chelsea ønsker seg Stokes Asmir Begovic som erstatter for Cech. The Telegraph skriver at et bud på 75 millioner kroner skal være lagt på bordet til The Potters. Utfordringen for Chelsea er at Begovic ikke er helt som alle andre fotballspillere. Han setter nemlig spilletid over feit lønn og muligheter for å vinne trofeer fra benken.

Gonzalo Higuain skal ha gitt Napoli beskjed om at han ønsker å forlate klubben ettersom den ikke klarte å kvalifisere seg for Champions League neste sesong. Argentineren, som virker å være veldig snakkesalig med pressen mens han forbereder seg på semifinale i Copa America, ønsker å spille med og mot de beste. Derfor er det helt logisk at spissen ønsker seg til Liverpool, slik Sport Mediaset skriver. Enten fikk ikke Higuain med seg Premier League-tabellen forrige sesong, eller så blander han Liverpool med en annen klubb. For noe Champions League-fotball blir det ikke på ham på Anfield neste sesong. Men kanskje det blir et oppgjør med Napoli i Europaligaen, dersom Liverpool blar opp de drøyt 890 millioner kronene som Higuain har i utkjøpsklausul i kontrakten sin.

Men om Higuain trolig er på en hylle Liverpool bare kan drømme om, så betyr ikke det at Brendan Rodgers ikke vil svi av mer penger i sommer. Daily Star skriver at nordiren har tre mann som nærmer seg overgang til klubben. Nathaniel Clyne var i Liverpool mandag for å gjennomgå en medisinsk test. Hvis ikke den avdekket noe alvorlig, så blir Southampton-backen trolig klar i løpet av dagen. Også på motsatt back kan det dukke opp en nykommer. Liverpool har kontaktet FC København og spurt hva de skal ha for Ludwig Augustinsson. 21-åringen imponerte da Sverige møtte England i U21-EM nylig, og det var nok til å overbevise Rodgers. Men også fremover på banen er det duket for en ny kar. For 16 år gamle Bobby Adekanye får ikke lenger spille for Barcelona. Nederlenderen med nigerianske aner var en av spillerne som Barcelona ulovlig har hentet til klubben i ung alder, og som førte til at klubben ble straffet med forbud mot å kjøpe spillere. Vingen var på lån til PSV Eindhoven forrige sesong, men er nå klubbløs og kan gå gratis til Liverpool.

Liverpool er fortsatt på jakt etter en spiss som scorer mål. Og ettersom Higuain fort kan ende opp som et luftslott, så er det ikke dumt å kikke andre steder. Christian Benteke har fremstått som førstevalget i hele sommer, men nå risikerer de røde å bli snytt for belgieren av Tottenham. Spurs har i månedsvis prøvd å kvitte seg med Emmanuel Adebayor, uten hell. Nå håper de at de kan lure togoleseren på Tim Sherwood. Adebayor hadde en god periode på banen da Sherwood var manager i Tottenham, og håpet er at Villa vil ta Adebayor som en del av overgangen for Benteke. Problemet er at Adebayor setter penger over ambisjoner, og flytter ikke på seg hvis ikke Villa matcher de drøyt 1,2 millioner kronene han har i uken på White Hart Lane. I verste fall må Spurs fortsette å betale deler av lønnen hans. Men Liverpool har også noen angripere de kan legge inn i potten. Villa er tidligere blitt koblet til både Rickie Lambert og Fabio Borini, skriver Daily Mirror.

Manchester United skal ha kommet med et nytt og forbedret bud på Sergio Ramos, og håper at det skal få Real Madrid til å selge midtstopperen. Og optimismen på Old Trafford ble nok litt større da det kom dem for øret at Real Madrid har vært i kontakt med Valencia-forsvareren Shkodran Mustafi. Det er tyskerens far som bekrefter dette overfor Sport1.

Sky Sports kan fortelle at Sergio Ramos har gitt Real Madrid beskjed om at han vil bort fra klubben og at Manchester United er dit han vil. Manchester United vil gi ham en drømmelønn over fem år, som ingen andre vil matche for 29-åringen. Men det er ingen av de spanske sportsavisen som kan bekrefte at opplysningene som går sin seiersgang i England stemmer. Men engelske tabloider har nok trolig bedre kilder i Real Madrid enn de spanske sportsavisene har.

Manchester United håpet også at de skulle klare å lokke Bastian Schweinsteiger til England med lovnader om fast plass i startoppstillingen. Men 30-åringen sier til Sport1 at han ønsker å vinne Champions League, og da er ikke Manchester United noe alternativ for ham.

Dermed fremstår Southamptons Morgan Schneiderlin som det mest trolige alternativet som forsterkning på midtbanen. Franskmannen skal ikke være aktuell for Arsenal lenger, og da er det bare for Louis van Gaal å legge 310 millioner kroner på bordet, så har han mannen sin, skriver Daily Express.

Manchester United-manageren skal ha plassert Seamus Coleman øverst på ønskelisten sin over høyrebacker. Everton har ingen planer om å selge iren, men dersom budet er stort nok, så sier de aldri nei. Derfor har The Toffees begynt å se seg om etter alternativer. Ifølge Daily Express fremstår nå Leeds-talentet Sam Byram som den heteste kandidaten dersom Coleman forsvinner til Old Trafford.

Arsenal er visst ikke interessert i Arturo Vidal, skriver The Telegraph. Til tross for at søramerikanske medier hevder at chileneren allerede har signert for The Gunners. Arsene Wenger skal ønske en mer utpreget defensiv midtbanespiller, som kan være et alternativ til sesongens store overraskelse Francis Coquelin.

Og da rimer det godt med London Evening Standards spekulasjoner om et bud på Sporting Lisboas William Carvalho. 23-åringen har storspilt under U21-EM, der Portugal spiller finale mot Sverige i kveld. Han går ikke av veien for å sparke i stykker en motspiller eller to – altså en ganske så atypisk Arsenal-spiller.

Arsenal har ingen planer om å selge Nacho Monreal til Athletic Bilbao, mens Kieran Gibbs fortsatt er i planene til Wenger. Likevel skal The Gunners være på jakt etter en ny venstreback. Den siste som er koblet til klubben er Napolis Faouzi Ghoulam. 24-åringen skal være aktuell for en overgang til Arsenal for drøyt 110 millioner kroner, hevder Metro.

West Hams nye manager Slaven Bilic mener alvor når han tar fatt på jobben på Boleyn Ground. Etter å ha ansatt sin tidligere lagkamerat Julian Dicks som trener, prøver han nå å sikre seg Monacos midtstopper Aymen Abdennour, skriver Daily Mail. Bilic ønsker også å gjøre overgangen til Alex Song permanen, slik at kameruneren blir værende i klubben.

En annen Monaco-spiller som kan ende opp i Premier League er Fabinho. Den anvendelige brasilianeren kan bekle de fleste roller i forsvarsrekken og var en stund aktuell som ny høyreback for Manchester United. Men de røde ble skremt av monegaskernes prisforlangende. Men det skal mer til for å skremme bort byrival City. Daily Mail melder at klubben skal være villig til å innfri kravet om nærmere 190 millioner kroner for 21-åringen.

Edin Dzeko er ikke veldig fornøyd med å spille annenfiolin på Etihad. Bosnieren skal til og med være villig til å gå ned i lønn for å få dra til Roma, skriver Daily Mirror.

Celtic-manager Ronny Deila har gitt opp håpet om å få John Guidetti tilbake til klubben. Derfor ser han seg nå om etter andre spissalternativer som kan løfte de grønn-hvite foran den nye sesongen. Ifølge Dundee Evening Telegraph skal Celtic ha fått avslått et bud på 11 millioner kroner for Dundee United-spissen Nadir Ciftci. Nederlenderen scoret 14 mål forrige sesong, blant annet ett da Dundee United vant 2-1 over Celtic rett før jul. Den andre målscoreren i den kampen var Stuart Armstrong, som Deila hentet allerede i januar.