ÅSTED: Tysk påtalemyndighet bekrefter at den norske kvinnen ble drept på dette galleriet i Berlin. Foto: Joacim Jørgensen / NTB scanpix
ÅSTED: Tysk påtalemyndighet bekrefter at den norske kvinnen ble drept på dette galleriet i Berlin. Foto: Joacim Jørgensen / NTB scanpix

Koffert-drapet: Den norske kvinnen ble drept i galleriet

Tysk påtalemyndighet bekrefter at den norske kvinnen som ble funnet død i Berlin, ble drept i kunstgalleriet som den ettersøkte chileneren drev.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da saken ble kjent, opplyste politiet at det var funnet spor i galleriet som tydet på at det hadde skjedd en voldshandling der.

Nå bekrefter påtalemyndigheten at DNA-tester viser at blodspor funnet i galleriet stammer fra liket som ble funnet i en koffert i elva Spree, skriver VG.

Den 38 år gamle chileneren som eide galleriet, og som kjente den norske kvinnen godt, er nå etterlyst internasjonalt. Tysk politi tror ikke han lenger befinner seg i Tyskland.

– Han bodde på denne kafeen – eller kunstgalleriet om man vil kalle stedet for det. Drapet skjedde på et av rommene der, sier pressetalsmann Martin Steltner ved statsadvokatkontoret i Berlin.

Det er drøye to uker siden kofferten med liket ble funnet i Spree, men det tok nesten to uker å identifisere den døde og fastslå at hun var en 36 år gammel norsk kvinne fra Mandal. (©NTB)