VÅR NESTE PROFF: Odd Christian Eiking (t.v.) ble slått av Edvald Boasson Hagen i NM søndag, men nå undertegner han snart proffkontrakt med et fransk lag.  FOTO: PEDERSEN, TERJE /
VÅR NESTE PROFF: Odd Christian Eiking (t.v.) ble slått av Edvald Boasson Hagen i NM søndag, men nå undertegner han snart proffkontrakt med et fransk lag.  FOTO: PEDERSEN, TERJE /

NM-sølvvinneren til fransk profflag

– Jeg er tilbudt en toårskontrakt, sier Odd Christian Eiking til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndagens NM-sølvvinner i landeveissykling, Odd Christian Eiking (20), er tilbudt kontrakt hos franske FDJ.

– Jeg signerer i løpet av få dager, sier Eiking til procycling.no.

Askøyværingen bekrefter overfor TV 2 at han er blitt enig med det franske laget om en toårskontrakt.

– De har tilbudt meg en toårskontrakt som jeg kommer til å få og skal signere i løpet av de neste dagene. Jeg har ikke sett selve tilbudet ennå, men vi har allerede en muntlig avtale. Dette er i så godt som i boks allerede, sier han til TV 2.

Kontrakten gjelder fra 1. januar neste år. Det er altså ikke aktuelt for Eiking å være lærling – en såkalt «stagiare» – denne høsten, slik for eksempel Sondre Holst Enger var hos IAM i fjor.

– Nei, det har kun vært snakk om fra neste år. Jeg har et fint rittprogram hos Joker til høsten og er fornøyd med det, sier Eiking.

20-åringen har allerede vært på treningssamling med FDJ tidligere i år, og har også gjort hjemmeleksene før sitt nye franske sykkeleventyr.

– Jeg har lært meg fransk det siste halvåret. Man må kunne språket der man er, og selv om jeg er selvlært så går det ganske greit. Jeg blir bedre og bedre hele tiden, men det vil utvilsomt utvikle seg mer når jeg faktisk kommer ned til Frankrike, forteller Eiking.

Tourmanager: Sett opp ditt lag

FDJs interesse for Eiking har vært godt kjent i Sykkel-Norge det siste halvåret. Ifølge procycling.no var det ungguttens imponerende innsats i fjorårets Tour of Norway som først vekket interessen. Da veltet Eiking fra en mulig seier under kongeetappen på Lillehammer.

FDJ er kjent som «den franske talentfabrikken» og har fjorårsvinneren av ungdomstrøya i Tour de France, Thibaut Pinot, på laget.

– FDJ er et lag som kan passe Eiking bra. De satser på hans type ryttere. Pinot minner mye om Eiking og kan være til inspirasjon, sa TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad søndag.

Bare proffsyklist Edvald Boasson Hagen var sterkere enn Team Joker-rytteren Eiking da NM-feltet krysset mållinjen i Lillehammer sentrum søndag ettermiddag(©TV 2/NTB)