SVARER FAGERMO: Inge André Olsen reagerer på Dag-Eilev Fagermos utspill om Stabæk. FOTO: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SVARER FAGERMO: Inge André Olsen reagerer på Dag-Eilev Fagermos utspill om Stabæk. FOTO: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Svarer Fagermo: – Tror Stabæk kan få en klapp på skulderen

Inge André Olsen sier Stabæk ikke hadde mulighet til å konkurrere om de samme spillerne som resten av Tippeligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i etterkant av Odds uavgjort mot Lillestrøm Odd-trener Dag-Eilev Fagermo gikk ut å kritiserte antall utlendinger på Stabæks lag. I helgen valgte Stabæks trener Bob Bradley å bruke åtte utlendinger mot Strømsgodset. Fagermo mente det ville være synd om Stabæk vant serien.

– De har hentet veldig mange utlendinger som er gode. De har fått satt det sammen. Så jeg er imponert over spillerlogistikken. På en annen side så tror jeg ikke det er dette norsk fotball trenger, sa Fagermo.

– Det var et naturlig valg

Det er en uttalelse de i Stabæk-leiren ikke er så veldig begeistret for. Sportslig leder Inge André Olsen påpeker at klubben for kun noen år siden var veldig nær konkurs og skifteretten. Klubben hadde ingen muligheter til å kjempe om de samme spillerne som Brann, Rosenborg og resten av Tippeligaen.

– Vi valgte å kikke mot utlandet, hvor vi så at spillerne vi fant passet inn i vår lønnsstruktur, og hadde kvaliteten til å være veldig gode spillere i Tippeligaen. Det var et naturlig valg vi må ta ut i fra forutsetningene som lå i Stabæk, forklarer Olsen til TV 2.

– Jeg føler ikke det er dumt eller dårlig for norsk fotball, jeg tror heller Stabæk kan få et klapp på skuldra og at folk kan si: «Det dere har fått til er veldig bra, godt jobbet, lykke til videre», sier Olsen.

– Fagermo hater å tape

– Tror du på Fagermo når han sier han heller ville havnet på sjuendeplass med et 5-6 telemarkinger på laget, enn å vinne serien med et lag som Stabæk sitt?

– Slik jeg kjenner Dag-Eilev, hvis han kan vinne serien, så gjør han alt for å gjøre det. Jeg tror ikke han liker sjuende- og åttendeplasser. Jeg tror han hater å tape.

– Har Fagermo et poeng når han mener norsk fotball vil lide om alle gjorde som Stabæk?

– Jeg synes de spillerne vi har fått inn er spennende, som også har muligheten til å gå videre fra Tippeligaen. Det er litt sånn vi prøver å bygge Stabæk nå, for å få orden på økonomien.

– Vi har veldig mange spillere i den elleveren som har den muligheten, som det kan komme bud på, som vil gi bra økonomi til Stabæk. Så på sikt vil nok dette snu litt, så balansen blir litt annerledes når det gjelder utenlandske kontra norske spillere. Akkurat nå er vi veldig fornøyde med laget vi har, fortsetter Olsen.

– Flere utenlandske spillere vil være forbilder

Stabæk-lederen mener det gror godt bak A-laget og at Norge og norsk fotball vil få nyte godene av dette arbeidet.

– Det vil komme opp veldig mange (lokale) gjennom akademisatsingen vi gjør. Det ser vi allerede. Vi har veldig spennende spillere, særlig fra 99-årgangen. På juniorlaget har vi folk som trener fast med A-laget, og noen vil få proffavtale til høsten. Jeg er ikke bekymret for etterveksten, forklarer Olsen.

Han mener flere av dagens utenlandske spillere kan fungere som forbilder for de unge som er i skorpen for å spille på førstelaget.

– I El Ghanassy har vi en fantastisk spiller, kanskje med det beste tekniske reportoaret i Tippeligaen. Det er klart at en 97-modell som Cornelius Bencsik, som er i juniorstallen og trener fast med A-laget, kan lære enormt av ham, forklarer Olsen.

– Jeg tror en miks er det riktige for norsk fotball. Og så er det selvsagt viktig at de utlendingene man henter er gode nok, så de ikke blir sittende på benken og opptar plassen fra unge norske spillere, fortsetter Stabæk-lederen.

Olsen ønsker å rose Odd og Fagermo for den jobben de har gjort med utvikling av norske fotballspillere.

– Jeg reagerer ikke så mye på det Fagermo sier. Han er en fin type, jeg kjenner ham godt og vil heller skryte litt av Odd. De er en foregangsklubb som får fram mange unge og spennende spillere fra Telemark-regionen. Jeg synes Fagermo gjør en fantastisk jobb for Odd, sier Stabæk-lederen.