INGEN SPOR: Politiet vet ikke hva som har skjedd med 69-åringen, etter at huset han skal ha befunnet seg i brant til grunnen i april.  FOTO (MONTASJE): FREDDIE LARSEN/POLITIET / TIPS@TV2.NO
INGEN SPOR: Politiet vet ikke hva som har skjedd med 69-åringen, etter at huset han skal ha befunnet seg i brant til grunnen i april. FOTO (MONTASJE): FREDDIE LARSEN/POLITIET / TIPS@TV2.NO

Tim (69) sporløst forsvunnet etter brannmysteriet i Østfold

Politiet trodde 69-åringen omkom i brannen, to måneder senere er han fortsatt savnet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

27. april i år sto en enebolig i Rødenes i Østfold i full fyr. 

Høy temperatur gjorde at brannvesenet ikke kunne ta seg inn i huset før dagen etter brannen.

Da var huset brent til grunnen og politiet fryktet at en 69 år gammel mann hadde omkommet i brannen. 

Ingen funn

Politiet har siden da søkt etter den savnede i ruinene, men opplyser i en pressemelding mandag at de har avsluttet arbeidet på stedet.

– Østfold politidistrikt har etter brannen i et bolighus i Marker i Østfold gjennomført et meget omfattende kriminalteknisk arbeid på brannstedet, skriver politiet i en pressemelding. 

– Undersøkelsene på åstedet ble avsluttet torsdag 25. juni 2015, uten at savnede er funnet i brannruinene.

Brannårsaken er fortsatt ukjent, melder NRK.

Utelukker ikke kriminell handling

Fordi man foreløpig ikke har gjort funn av den savnede, opplyser politiet at de ikke utelukker at mannen har vært utsatt for en straffbar handling. 

– Resultatene av undersøkelsene så langt gjør at politiet nå vil konsentrere videre etterforskning omkring andre mulige hendelsesforløp enn at den savnede har omkommet i brannen, står det i pressemeldingen.  

Politiet vil i det videre arbeidet innhente opplysninger om 69-åringens og andres bevegelser i tiden huset brant og tiden etter. 

Ber om tips

Kona skal tidligere ha opplyst til politiet at hun antok at mannen befant seg i huset. Han skal ikke ha vært på jobb da det brant. 

Politiet ber alle som har opplysninger om eventuelle observasjoner av savnede Tim Bræck Larsen i tiden omkring og etter 27. april om å ta kontakt snarest.