Politiet gjorde rekordbeslag av narkotika under Ekstremsportveko på Voss. De beslagla også to skarpe våpen under ransakingene. FOTO: POLITIET
Politiet gjorde rekordbeslag av narkotika under Ekstremsportveko på Voss. De beslagla også to skarpe våpen under ransakingene. FOTO: POLITIET

26 personer narkotatt under Ekstremsportveko på Voss

Politiet har beslaglagt to kilo narkotika samt 1800 narkotiske tabletter. – Sånne mengder har vi aldri vært borti tidligere, sier lensmannen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Narkoaksjonen pågikk fra tirsdag til og med søndag, forteller Ivar Hellene, lensmann på Voss. Til sammen 26 personer ble arrestert. Disse er både utøvere under Ekstremsportveko, festivaldeltakere og bygdefolk på Voss, ifølge politiet.

– Vi har beslaglagt både hasj, marihuana, amfetamin, kokain og ecsacy. I tillegg er det 1800 narkotiske tabletter av forskjellige slag, sier Ivar Hellene, lensmann på Voss.

Beslagene ble gjort både på festivalområdet og i boliger på Voss.

Har aldri sett større mengder

Under ransakinger fant politiet også en pistol og et gevær. Hellene vil ikke si mer om dette enn at det dreier seg om skarpe våpen.

Lensmannen mener funnene er urovekkende og skremmende.

– Vi har narkotikaaksjoner under Ekstremsportveko hvert år, men sånne mengder har vi aldri vært borti tidligere, sier Hellene.

De fleste av de arresterte er i alderen 20-30 år. Fire personer sitter mandag ettermiddag i arresten i Bergen, og ifølge Hellene vil i alle fall tre av dem bli fremstilt for varetektsfengsling.

Samarbeid med Oslo-politiet

Narkoaksjonen var et samarbeid mellom politiet på Voss, seksjonene for kamp mot organsiert kriminalitet i Oslo og Bergen og Oslo-avdelingen for spesielle operasjoner.

Ekstremsportveko på Voss er en årlig festival som ble arrangert for 18. gang i år. Mer enn tusen utøvere fra en rekke nasjoner samles for å konkurrere i blant annet fallskjermhopping, paragliding, sykling og rafting.