PÅGREPET: Christer Tromsdal er på nytt pågrepet i en sak som omhandler motarbeidelse av rettsvesenet. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB SCANPIX .
PÅGREPET: Christer Tromsdal er på nytt pågrepet i en sak som omhandler motarbeidelse av rettsvesenet. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB SCANPIX .

Christer Tromsdal pågrepet igjen

Bedrageridømte Christer Tromsdal er siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi kan bekrefte pågripelsen av Christer Tromsdal i Sandefjord i går. Han er siktet for straffeloven 132 a som går på motarbeiding av rettsvesenet. Vi vurderer å fremstille for varetektsfenglsing i morgen, sier kriminalsjef i Asker og Bærum politidistrikt, Ketil Thue til TV 2.

– Har det sammenheng med journalisten som ble pågrepet forrige uke?

– Ingen kommentar?

– Er det en gammel sak som nå kommer opp?

– Det gjelder et forhold noe tilbake i tid, sier Thue til TV 2.

Det blir fengslingsmøte i morgen klokken 13.00. Det var Dagbladet som først meldte om saken. Han ble pågrepet søndag kveld.

Klausulerte dokumenter

Tromsdals forsvarer Olle Nohlin sier at han har få opplysninger om det som skjedde.

– Jeg kan ikke si noe om saken, annet enn at han ble pågrepet i går. Alle dokumentene er klausulerte, sier Nohlin til TV 2.

Nylig dømt

Tromsdal ble tidligere denne måneden i Oslo tingrett dømt til fengsel i seks år for grove bedragerier mot banker og privatpersoner.

Retten mente han hadde forledet finansinstitusjoner og eiendomsinvestorer til å utbetale store pengebeløp ved å bruke uriktige regnskaper og annen forfalsket dokumentasjon. I alt ble han dømt for elleve lovbrudd.

Saken mot Tromsdal og to andre personer startet i Oslo tingrett i begynnelsen av januar i år. Tromsdal erkjente da straffskyld for medvirkning til grove bedragerier i perioden fra 2003 til 2008.

(TV 2 / NTB)