TIDSREISE: Var det slik det så ut rundt frokostbordet på 60-tallet i Norge? I TV 2s nye programserie gjør vi en tidsreise i det norske kjøkken - tiår for tiår.
TIDSREISE: Var det slik det så ut rundt frokostbordet på 60-tallet i Norge? I TV 2s nye programserie gjør vi en tidsreise i det norske kjøkken - tiår for tiår.

Er du glad i norsk mat og historie? Da er det kanskje deg vi leter etter

Nå har du muligheten til å bli med på et mathistorisk eventyr – TV 2 søker familie til en spennende tidsreise i det norske kjøkken – søk om å få være med her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva koste familien seg med på fredagskvelden i Norge på 30-tallet? Når kom frossenmaten til landet? Og hvor ble det av lungemosen?

Vi søker etter familie

I en helt ny programserie på TV 2 søker vi etter en familie som har lyst til å gjøre en tidsreise i det norske kjøkken – fra 1920 og helt frem til vår moderne tid.

Søknads-lenken finner du nederst

Gjennom åtte episoder skal familien koke, spise og leve seg gjennom Norges nyere historie – tiår for tiår - en epoke med ekstraordinære endringer både i hva vi spiser og hvordan vi lever.

DEN GANG: En typisk husmor på 50-tallet serverer barna frokost. Foto: Scanpix
DEN GANG: En typisk husmor på 50-tallet serverer barna frokost. Foto: Scanpix

Norsk mathistorie

På veien møter familien noen av de hendelsene og menneskene som var med på å forandre historien; elektrifiseringen av norske husholdninger, innføring og oppheving av rasjonering under og etter krigen og tilgangen på stadig nye råvarer.

KONGELIG: Kommende dronninger må også ha mat. Kronprinsesse Sonja diskuterer dagens middag med kjøkkensjef Solberg på Skaugum i 1970. 
Foto: Erik Thorberg/Scanpix
KONGELIG: Kommende dronninger må også ha mat. Kronprinsesse Sonja diskuterer dagens middag med kjøkkensjef Solberg på Skaugum i 1970. Foto: Erik Thorberg/Scanpix

Tidsreise

Vi ser også nærmere på mathistorien i Norge, som for eksempel betydningen av paprikaens inntog i det norske kjøkken, og hvordan endringer på kjøkkenet henger sammen med endringer i kjønnsrollemønster og familiestrukturer.

Når kom bananene til landet? Og hva med kaffemaskinene? Vi møter også mennesker som forandret måten vi laget mat i det norske kjøkken.

Søk her

TV 2 søker etter en familie bosatt i Oslo-området som kunne tenke seg å bli med på en historisk reise gjennom norsk mathistorie, tiår for tiår. Barna i familien må også være over åtte år gamle. 

Høres dette ut som du kunne og din familie kunne tenke dere å være med på?

Send oss noen ord om deg selv og din familie her

Søknadsfristen er 11. oktober.